Ciuperci umplute la cuptor


Categorii: Aperitive /

 
 
O reteta foarte gustoasa si rapida. Se pot servi atat calde, ca garnitura, cat si reci, ca antreuri. Pot completa cu succes platourile festive de sarbatori.
 

 


Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
10 ciuperci cu palarie mare
1 ceapa rosie
150 gr cascaval vegetal
1/2 ardei kapia/gras rosu
ardei iute (optional)
sare
piper
boia de ardei dulce
ulei de masline
 
Mod preparare:
Intr-o tava se pune hartie de copt care se sterge cu un servetel imbibat in ulei de masline sa nu se lipeasca ciupercile cand sunt la cuptor (mai nou folosesc tava pentru briose) Umpleti ciupercile cu legumele calite, insa nu prea mult pentru ca trebuie sa lasati loc si pentru cascaval.

Ciupercile se spala bine si se rupe piciorusul, nu curatati ciupercile de pielita de pe palarie. Se lasa la uscat pe un servetel absorbant cu putina sare aruncata peste ele. Piciorusele se spala bine si se toaca marunt.

Ceapa rosie si ardeiul kapia se toaca marunt si se calesc impreuna cu piciorusele de la ciuperci in putin ulei de masline. Optional se pot adauga si cateva rondele de ardei iute. Se arunca un praf de sare, piper si boia de ardei dulce. Legumele nu se calesc foarte mult, doar pana prind o nuanta lucioasa.

Pentru cine doreste inainte sa puna legumele in ciuperci poate sa mai puna un praf de sare sau de piper. Se adauaga si cascavalul deaupra la ciuperci si se dau la cuptor pentru 30-40 de min la foc mediu spre mic.Ciupercile umplute la cuptor trebuie sa se coaca la foc mic. Pofta buna!