Desert cu capsuni


 
 
Autor
De 3 ori bun !
 

 


Timp total
65 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat:
-4 oua
-6 lg zahar
-6 lg faina
-coaja de la o portocala
-o lgt praf de copt
mai avem nevoie de :
-500 gr capsuni
-150 gr zahar
-500 ml frisca
-2 portocale
 
Mod preparare:
Inainte de toate taiem capsunile felii , stoarcem cele doua portocale punem sucul peste capsuni si cele 150 gr de zahar si le lasam la frigider macar 1 ora.



Facem un blat simplu : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu coaja de portocala, turnam galbenusurile peste albusuri si adagam faina in care am pus praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt , turnam compozitia si dam tava la cuptor pentru cca 20 min.



Blatul il taiem in forme rotunde sau il rupem in bucati si incepem sa asamblam desertul. Scurgem capsunile de sirop si jumatate din ele le mixam bine. Batem frisca si incorporam capsunile mixate in frsca.Cealalta jumatate de cantitate de capsuni se pune in pahare



Punem capsuni feliate,blat, sirop, frisca si tot asa...





Se lasa la frigider macar cateva ore daca nu de seara pana dimineata...la mine au dat tarcoale la frigider si au disparut, una cate una...Pofta buna !