Tort cu fructe si crema de vanilie


 
 
Autor
Un desert perfect ! Atat prajitura cat si tort, e taare buna...
 

 


Timp total
65 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat 1 :
-6 albusuri
-6 lg zahar
-2 lg faina
-160 gr nuca macinata
Blat 2:
-6 oua
-6 lg iaurt
-10 lg zahar
-10 lg faina
-2 lgt pr de copt
Crema vanile:
-cele 6 galbenusuri ramase
-200 ml lapte
-150 gr zahar
-3 lf faina sau amidon
-1 pac unt
-esenta vanile
-250 ml frisca naturala+1 pl intaritor frisca+5-6 lg zahar pudra+2 pl vanilie
-300 gr fructe
-1 plic Tort-Gelle
 
Mod preparare:
Pentru primul blat, mixam bine albusurile cu zaharul si adaugam faina si nuca macinata. Tapetam tava cu hartie de copt si o dam la cuptor pt cca 15-20 min.



Al doilea blat se prepara rapid...mixam albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, galbenusurile cu zaharul ramas si iaurtul, turnam galbenusurile peste albusuri si incorporam faina in care am pus praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pt cca 20 min.

O sa intalniti in retetele mele de blaturi iaurtul...dragii mei blatul cu iaurt nu iese uscat, o sa vedeti diferenta...

Intre timp pregatim crema : la rece, mestecam laptele cu faina, mixam galbenusurile, ramase de la blatul cu nuca, cu zaharul si le impreunam intr-o cratita. Fierbem crema pt cateva momente, pana se ingroasa...atentie sa nu se prinda crema de cratita !!!



Lasam crema la racit. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei...Inspumam untul si adaugam rapid cate o lingura de crema rece. Aceasta etapa se face rapid sa nu se taie crema, care devine pufoasa. Incepem sa montam prajitura sau tortul: blatul cu nuca, crema de vanile, al doilea blat, crema de valinie, fructe, jeleu si frisca.Se poate face cu cirese, visine, afine, capsuni....fiecare dupa preferinta... Eu am folosit frisca naturala pe care am facut-o rapid : am mixat-o un minut, am adaugat plicul de intaritor, vanilie si zahar si am ornat .



Dragii mei jeleul se face simplu : avem nevoie de 250 ml suc de fructe si un plic de Tort-Gelle. Se face conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Eu am facut prajitura cu cirese si capsuni. Am folosit siropul care l-au lasat fructele...



Tortul a iesit superb, foarte delicat si aratos !!!







Prajitura a fost si ea la inaltime... Pofta buna !!!