Tort cu fragute


 
 
Autor
Aromat si simplu de realizat...
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat:
-5 oua
-8 lg faina
-5 lg iaurt
-10 lg faina
-2 lg cacao
-2 lgt praf de copt
Crema:
-1 plic budinca ciocolata
-500 ml lapte
-4 lg zahar
-2 lg faina sau amidon
-2 oua
-3 lg zahar pudra
-300 gr frisca naturala
-1 plic intaritor frisca
-cateva lg zahar pudra
-2 pl vanilie
-2 pahare fragute
 
Mod preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu zaharul ramas si iaurtul. Turnam galbenusurile peste albusuri.



Incorporam faina in care am pus cacaoa si praful de copt.



Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( 22 cm ) si dam la cuptorul incins pt cca 20 min, pana trece testul scobitoarea.Eu fac blaturile la treapta a treia a cuptorului...

Blatul il taiem in doua dupa ce e racit si preparam crema : intr-un bol punem praful de budinca, faina sau amidonul, zaharul , putin lapte, mestecam si adaugam galbenusurile. Laptele il punem la fiert si cand clocoteste turnam compozitia din bol si lasam crema sa fiarba cateva secunde...



Luam cratita de pe foc. Intre timp mixam bine albusurile cu cele 3 lg de zahar pudra si le incorporam in crema fierbinte cu grija.



Intindem crema peste blat, punem al doilea blat si imbracam tortul in frisca.







Deasupra punem fragutele si lasam tortul la rece... Ideal ar fi sa stea peste noapte sau macar 4-5 ore.



Pofta buna !!!