Tarta cu cirese, faina spelta si fulgi de ovaz


 
 
Autor
O reteta usoara si sanatoasa !
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
-3 oua
-2 lg faina spelta
-2 lg fulgi de ovaz
-3 lg amidon de porumb
-3 lg iaurt degresat
-5 lg zahar brun
-1 lgt praf de copt
-300 gr cirese fara samburi
 
Mod preparare:
Spalam bine ciresele si scoatem samburii.



Separam albusurile de galbenusuri . Mixam albusurile cu zaharul. Separat mixam galbenusurile cu iaurtul.



Intr-un bol amestecam faina spelta cu fulgii de ovaz, amidonul si praful de copt. Turnam galbenusurile peste albusuri treptat , incorporam amestecul de faina si mestecam cu o spatula, cu grija.Punem compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si punem deasupra ciresele.



Dam tava la cuptorul incins pt cca 25 min. Cand trece testul scobitoarea o lasam la racit si presaram indulcitor pudra deasupra. Eu am folosit Clio. Pofata buna !!!