Tiramisu


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Un desert rafinat !
 

 


Timp total
65 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
15


Publicat 

 
Ingrediente:
-500 gr piscoturi
-250 gr mascarpone + 3 lg zahar pudra
-5 galbenusuri + 3 lg de lapte + 10 lg de zahar
-400 ml frisca proaspata ( sau vegetala )
-2 lg cacao+ 100 gr zahar pt sirop ( sau cca 300 ml cafea naturala la ibric )
-putina pudra de cacao pt ornat
 
Mod preparare:
Pregatim siropul ( sau cafeaua ) si il lasam la racit. Eu il fac cu sirop de cacao deoarece nu pot sa prepar deserturile pe baza de cafea, este periculos pentru copii, sper sa fiti de acord cu mine ! Cele 5 galbenusuri le punem intr-o craticioara impreuna cu laptele si zaharul si le fierbem la foc mic cateva minute. Lasam aceasta crema la racit. Mixam bine crema mascarpone cu cele 3 lg de zahar pudra Mixam frisca, daca este frisca naturala avem nevoie de zahar pudra , daca folosim frisca vegetala, nu.



Turnam crema de galbenusuri peste mascarpone, mixam bine pana devine pufoasa si adaugam cu o lingura frisca mixata .



Siropul il turnam intr-o farfurie si fiecare piscot il inmuiem in sirop, atentie pscoturile nu trebuie sa fie foarte inmuiate in sirop, aceasta operatiune se face rapid. Asezam un rand de piscoturi, intindem jumatate din crema, alt rand de piscoturi si cealalta jumatate de crema. Deasupra pudram cu cacao.







Ornam dupa fantezia fiecaruia ! Putem pregati tiramisul si la pahar, arata bine si cu siguranta o sa lasam musafirii impresionati !!! Procedura este aceeasi... Lasam la rece pana a doua zi sau macar 4 ore !! Pofta buna si spor la treaba !