Vermicelli chinezesti cu dovlecei si ciuperci in sos cantonez


 
 
Autor
O reteta simpla si foarte gustoasa, potrivita pentru a diversifica meniurile vegetariene. Se poate adapta cu carne de pui, vita sau creveti.
 

 


Timp total
15 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
2


Publicat 

 
Ingrediente:
un pachet de vermicelli chinezesti
un dovlecel
cateva ciuperci
un catel de usturoi
un borcan de sos cantonez cu legume (fara conservanti si coloranti)
2 linguri de ulei
 
Mod preparare:
Se incinge uleiul in wok si se adauga usturoiul taiat bastonase subtiri. Cand uleiul e aromat, se adauga dovlecelul taiat bastonase si ciupercile taiate in sferturi. Se amesteca rapid in wok ( sau se salta wokul). Se pastreaza temperatura inalta a focului.



Legumele se gatesc rapid, fara sa le lasam sa se inmoaie foarte mult. Se adauga sosul cantonez cu legume.Se lasa sa fiarba 1-2 minute cu legumele.





Taiteii chinezesti se prepara conform instructiunilor de pe pachet. Se toarna peste ei apa fierbinte si se lasa acoperiti timp de 5 minute, apoi se scurg si se pot adauga in wok, peste legume si sos.



Se amesteca taiteii chinezesti cu sosul si se mai lasa pe foc un minut.







Se serveste imediat!





Pofta buna!