Tortellini cu spanac si ricotta in sos alb cu salata de rucolla


Categorii: Garnituri / Paste / Retete italiene / Salate / Sosuri /

 
 
Autor
O cina italiana foarte gustoasa, plina de arome inedite, paste fin in sos cremos si o salata cu multe vitamine.
 

 


Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
paste proaspete tortellini cu spanac si ricotta
ulei de masline
o lingura unt
2 linguri de crema de branza gen Philadelphia
100 ml smantana lichida dulce
optional, o lingurita rasa de amidon
sare
piper
ierburi aromatice italiene macinate fin (oregano, rozmarin, cimbru, maghiran, busuioc)
optional, fulgi de ardei iute uscat
rucolla
rosii
mozzarella proaspata
 
Mod preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare la foc mic, conform instructiunilor de pe pachet. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga o lingura de ulei de masline, apoi se adauga smantana, crema de branza si se amesteca totul la foc mic. Daca sosul nu se ingroasa suficient, se adauga amidonul dizovat in putina apa si se fierbe cateva minute pana se ingroasa. Se adauga condimentele si pastele tortellini gata fierte. Se amesteca usor ca sa inglobeze sosul si se servesc imediat cu salata. Optional se presara parmezan ras in sos si peste paste.





Salata se prepara rapid din rucola spalata bine si scursa de apa, pe care o amestecati si sare, ulei de masline si suc de lamaie. Se lasa rucola cateva minute sa se fragezeasca, apoi se adauga rosiile taiate si mozzarella cubulete.





Pofta buna!