Spaghete picante cu baby calamar


 
 
Autor
O varianta cu fructe de mare a pastelor alio, olio si peperoncino. Ideala in post, in zilele de delegare la peste sau in orice ocazie pentru cei de adora preparatele marine.
 

 


Timp total
25 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
2


Publicat 

 
Ingrediente:
paste tip spaghete de grau dur
ulei de masline extravirgin de calitate superioara
fulgi de ardei iute
4 catei de usturoi macinati
sare
o conserva de baby calamar cu sos picant
 
Mod preparare:
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie si se adauga ustoriul macinat si peperoncino. Se lasa sa se infuzeze uleiul cateva secunde.





Pastele fierte se scurg si se pastreaza putina apa in care au fiert.



Calamarii se toaca marunt si se pun in tagaie, se calesc la foc mic, un minut.







Se adauga pastele fierte si sosul de rosii picant.



Se presara piper, sare si se amesteca bine.





Se servesc calde, cu salata asortata.







Foarte aromate si gustoase!







Pofta buna!