Frigarui picante de curcan, bacon si nectarine


 
 
Autor
O reteta de vara, plina de aroma si culoare, care are ca vedeta delicioasa nectarina. Sosul thailandez dulce-picant se potriveste perfect cu aceste frigarui inedite.
 

 


Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
2


Publicat 

 
Ingrediente:
piept de curcan
felii subtiri de bacon sau pancetta
nectarine proaspete
sos thailandez dulce-picant
 
Mod preparare:
Se taie carnea de curcan cubulete, se sareaza si se pipereaza. Se taie feliile de nectarine in cuburi mai mari, cat cele de carne. Betele de frigarui se tin in apa rece timp de 10 minute, apoi ae sterg, se ung cu ulei si si formeaza frigaruile, alternand carnea de curcan, baconul si nectarinele, ca in imagine. Se ung cu sos thailandez dulce-picant si se lasa la marinat 15 minute la temperatura ambianta, apoi se frig.







Se servesc caldute, cu un plus de sos si o salata de rucolla si nectarine, asezonata cu otet balsamic si ulei de masline extravirgin.









Foarte apetisante!O combinatie placuta de iute, dulce si parfumat, merita incercate. In sezonul rece, puteti folosi ananas sau mango.



Pofta buna!