Ciorba de peste


 
 
Autor
Ciorba de peste este foarte gustoasa si sanatoasa si se prepara foarte rapid, deoarece pestele se gateste usor. Este ideala pentru o dieta sanatoasa, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
4 pastravi (sau 2 pastravi si un crap mic)
capul de la un crap (daca aveti)
o ceapa
2 morcovi mari
o jumatate de telina medie (radacina)
o tija verde de telina cu frunze
4 cartofi medii
un dovlecel (optional)
un ardei gras
verdeata (patrunjel, leustean)
optional, leurda verde (daca va place si e in sezon)
o conserva de rosii tocate in suc propriu
otet alb
sare
piper megru
 
Mod preparare:
Ceapa se taie marunt, morcovul cubulete sau rondele, telina cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt semifierte se adauga cartoful taiat cuburi si se lasa inca 10 minute sa fiarba.



Apoi se adauga dovlecelul, ardeiul si rosiiile si se fierbe inca 10 minute. Pestele spalat, curatat bine si portionat in bucati potrivite se adauga in ciorba la foc mic, apoi se fierbe cu capac, 10 minute.



Se adauga verdeata tocata, piper si se opreste focul. Se acopera oala cu capacul si se lasa ciorba minim 20 de minute la aburi. Pestele va fi bine gatit, dar nu se va dezintegra, exact asa cum trebuie. In momentul servirii se adauga o lingura de otet in farfurie si multa verdeata proaspata. Pofta buna!