Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ardei iuti umpluti (Chiles jalapenos rellenos)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Aperitive / Retete spaniole / Retete mexicane /
5.0 - 25 voturi












Nici nu cred ca mai e nevoie sa va spun originea acestei retete de ardei iuti, pentru ca oricine vede un ardei iute jalapenos imediat asociaza iutimea lor cu insoritul Mexic. Chiles jalapenos sunt poate cei mai cunoscuti ardei iuti mexicani, o adevarata emblema a acestei bucatarii toride si incantatoare. Mexicanii isi iubesc ardeii iuti, ii folosesc din cele mai vechi timpuri, chiar si in ritualuri religioase, existand credinta ca se pot indeparta duhurile rele cu chile si usturoi.
La limita dintre misticism si arta culinara se afla aproape toate retetele mexicane care folosesc chiles jalapenos, dar acest antreu de ardei iuti jalapenos umpluti este de departe una dintre cele mai reprezentative retete mexicane, care merita incercata. Provocatori, colorati si cu o mantie imbietoare de bacon, acesti jalapenos si-au capatat reputatia de cel mai dorit si temut in acelasi timp antreu mexican.
Chiles jalapenos rellenos sunt un antreu " mui caliente", care are nevoie de un sos de smantana acrisoara, pentru a mai domoli fierbinteala combinatiei de chiles copti si branza topita. Invelisul crocant de costita afumata este imbietor si parfumat, dar si foarte pacalitor, deoarece , sub el, se afla inflacaratul chile jalapeno, pe care trebuie sa il gustati ca sa intelegeti cat de iute este.
Nu o sa va mint, este nevoie de mult curaj ca sa apropiati de acesti chiles, care de altfel ar parea tare draguti, dar sunt atat de iuti , incat va recomand sa va faceti curaj cu putina tequila inainte sa va apucati de prepararea lor :))
Lasand gluma la o parte, chiar sunt f iuti, deci nu faceti ca mine, adica sa ii curatati cu mainile goale, pentru ca veti simti arsuri cateva ore bune, indiferent de cat de mult v-ati spalat pe maini :) Folositi manusi pe toata perioada utilizarii lor si nu va atingeti sub nici o forma ochii sau fata si nici aliment, deoarece va deveni rapid picant, uleiurile volatile de chiles jalapenos sunt foarte patrunzatoare.
Chiles jalapenos rellenos sunt doar pentru cei cu inima neinfricata, "caliente" si un stomac fara probleme, in rest, daca aveti probleme de sanatate, va recomand sa incercati reteta in varianta ei dulce si aromata "chiles rellenos", cu ardei kapya copti, curatati si umpluti cu branza si apoi prajiti in aluat de bere sau de ou batut, foarte deliciosi si asa.


Asa arata deliciosii ardei iuti, care abia asteapta sa trezeasca senzatii tari.


Ii spalati si faceti o incizie verticala, ii deschideti si scoateti toate semintele.
Pregatiti umplura: 100 gr branza Philadelphia, sare, piper, o jumatate de ceapa verde tocata fin.



Taiati 2 felii de bacon afumat in cubulete si adaugati-le in umplutura.



Umpleti fiecare chile cu umplutura si apoi rulati 2-3 fasii de costita afumata in jurul lui.


Invelisul trebuie sa fie bine strans in jurul fiecarui chile.


O imagine de ansamblu, provocatoare:


Ii asezati intr-o tava si se dau la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 30 minute.


Sunt gata cand costita este usor rumenita.


Se servesc fierbinti, neaparat cu un sos rece de smantana acrisoara (sau amestecati smantana cu zeama de lime).


La prima degustare, veti simti focul jalapenosilor, dar va compensa din plin costita afumata si crema de branza.


Treceti ardeiul de fiecare data prin smantana rece si gustati cate putin, asa va fi mai usor de controlat senzatia de iutime.


Dupa putin timp, si cu o bere rece mexicana cu aroma de tequila, va garantez ca va veti obisnui si nu va mai fi atat de picant.


O prima sectiune , ca sa vedeti splendoarea compozitiei...Dar acest antreu se mananca cu mana, fara cutit si furculita, tineti ardeiul de codita si muscati fara frica :)
Pofta buna!








Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Turnedou de vita
Turnedou de vita "La Corida"
Gazpacho (supa spaniola de rosii)
Gazpacho (supa spaniola de rosii)
Tartine cu guacamole verde (
Tartine cu guacamole verde ("Green ...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro