zilele toride de vara sunt ideale pentru petreceri la gratar in aer liber, unde fiecare incearca sa obtina fripturi aromate si suculente.
daca sunteti in cautarea unui grill perfect, atunci e cazul sa faceti cunostinta cu bucataria argentiniana. maestri in prepararea carnii la grill, argentinienii sunt renumiti pentru un sos foarte delicios, picant, colorat si, mai ales, foarte sanatos: chimichurri!
cand spui "chimichurri" , e clar ca urmeaza o adevarata fiesta pentru papilele gustative. poate fi folosit ca marinata, sos , dressing sau chiar ca dip.
experimentati o portie de culoare si gust intens, experimentati placerea unei mese simple, dar savuroase, experimentati ...viata !
ingrediente:
-o rosie foarte coapta (cele de gradina sunt ideale, fiind foarte carnoase)
-o jumatate de ceapa rosie mica
-o felie de ardei rosu, una de ardei verde
-un ardei iute rosu
-1-2 catei de usturoi
-suc de lamaie
-o lingura de otet
-5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
-patrunjel verde
-sare, piper (dupa gust)
decojiti rosia, indepartati miezul cu semintele si tocati pulpa in cubulete.
tocati fin ardeiul iute (daca va e teama ca iese prea iute, puneti mai putin si, eventual, adaugati la final restul).
tocati fin ceapa rosie, ardeiul gras, patrunjelul si adaugati-le peste rosii. turnati uleiul, sucul de la o lamaie mica, o lingura de otet. macinati usturoiul si adaugati-l.
presarati sare si piper si amestecati.
se serveste imediat.
este ideal alaturi de friptura de vita, de legume grilate sau la cuptor.
pofta buna!