Calamari umpluti la cuptor in sos provensal


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete peste / Feluri principale / Retete dieta South Beach / Retete fructe de mare / Retete frantuzesti /



5.0 - 24 voturi




daca va plac fructele de mare, atunci merita sa incercati calamarii umpluti. reteta de calamari in sos provensal este atat de aromata si delicioasa, incat nu o veti uita usor. va veti surprinde in mod placut toti invitatii cu acest meniu frantuzesc.
ingrediente:
-un pachet de calamari curatati congelati
-suc de rosii
-cimbru, oregano, dafin
-putin ulei de masline
-ardei iute uscat, usturoi
-100 ml vin alb sec
-umplutura: orez fiert cu legume


faceti un orez cu legume (pe care il veti folosi ca umplutura si ca garnitura).
spalati calamarii, lasati-i sa scurga.


umpleti fiecare calamar cu orez fiert cu legume (aveti grija sa nu puneti foarte mult orez, sa puteti inchide cu o scobitoare).


strangeti calamarii umpluti cu scobitori si asezati-i intr-o tava.


presarati sare si piper peste calamarii umpluti, adaugati in tava sucul de rosii, vinul, o lingura de ulei de masline, presarati cimbru si oregano (sau un amestec de ierburi provensale), adaugati si foaia de dafin si dati tava la cuptor la 180 de grade celsius.


sunt gata in aproximativ 10 minute.


se servesc calzi, cu garnitura de orez cu legume sau cu o salata.


pofta buna!