Cartofi cu rozmarin


Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete vegetariene / Retete elvetiene / Retete cartofi / Garnituri /



5.0 - 24 voturi



reteta italiana de cartofi la tava e foarte simpla si gustoasa. se pot folosi cartofi noi intregi, de dimensiuni mici, sau taiati in rondele cartofii normali. rozmarinul le da o savoare aparte, iar combinatia cu uleiul de masline aminteste din plin de gustul mediteraneean autentic. cartofii cu rozmarin sunt ideali pentru o zi de post, langa o salata asortata, sau pot fi o garnitura excelenta pentru fripturi sau peste.

deci, spalati bine (cu periuta) cartofii noi si puneti-i intr-o tava. daca nu aveti cartofi noi , spalati-i, curatati-i de coaja si taiati-i felii. stropiti bine cartofii cu ulei de masline, presarati sare proaspat macinata si amestecati-i bine, astfel incat sa fie bine unsi pe toate partile. rupeti acele de pe o tija de rozmarin proaspat si presarati-le peste cartofi.


dati tava la cuptor, la 180 de grade, timp de 20-30 de minute.


se servesc calzi. in cazul de fata au insotit un somon cu rozmarin la cuptor, alaturi de morcovi fierti la aburi.


pofta buna!