o garnitura rapida, cu aroma intensa de lamaie si rozmarin, un parfum mediteraneean care pregateste simturile pentru o degustare regala.
ingredientele simple si proapete sunt vedetele acestei combinatii provocatoare. cartofii preparati in acest fel sunt foarte aromati si deliciosi.
ingrediente:
-cartofi (de preferat noi)
-ulei de masline
-sare marina
-o crenguta de rozmarin proaspat
-o lamaie (daca se poate bio)
curatati cartofii, spalati-i si taiati-i rondele. se ung cu putin ulei, se presara sare (putina), rozmarin tocat (putin, pt ca are o aroma foarte intensa), sucul de la o lamaie (si putina coaja razuita, daca lamaia e bio, daca e tratata, nu folositi deloc coaja).
se pun la copt la 180 de grade, tava acoperita cu folie, timp de 30 de minute, apoi se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca.
alta varianta ar fi sa trageti cartofii la tigaie cu toate ingredientele de mai sus, plus 2 linguri de apa (cu capac la inceput, apoi fara, pana capata putina culoare).
oricum ati alege sa-i pregatiti, cartofii cu lamaie si rozmarin sunt deliciosi. o combinatie provenita din insorita grecie, cu un parfum deosebit si foarte atragator.
aduceti parfumul verii la voi in farfurie, bucurati-va de tot ce este natural si veti simti o binefacatoare bunadispozitie. bucataria mediteraneeana are un miraculos efect terapeutic asupra simturilor, uleiurile volatile care se elibereaza din buchetele aromatice folosite transformand preparatele culinare in adevarate remedii naturale.
aromoterapia culinara specific meridionala este una dintre valorile incontestabile ale acestei culturi, asa ca va invit sa savurati o portie de sanatate, optimism si bunadispozitie.
pofta buna!