cheese cake-ul este un desert despre care nu pot sa va zic decat ca este... fabulos! ideal pentru orice ocazie, este un tort fin, cremos si racoritor in acelasi timp.
crema fina de branza dulce cu frisca pune in evidenta parfumul si culoarea fructelor, in cazul de fata , zmeura.
este ideala mai ales de paste, daca nu stiti sa faceti traditionala pasca (sau nu vreti sa framantati la aluat).
combinatia de zmeura cu crema racoritoare si catifelata de branza creeaza senzatie printre toti cei care o vor degusta.
ingrediente:
blat:2 pachete de biscuiti ,75 gr unt, 2-3 linguri de zahar, 4 linguri de nuci sau migdale macinate (optional), arome (optional)
crema:
-4 cutii de branza dulce philadelphia
-o cutie de 250 ml smantana dulce pentru frisca
-3 oua
-o ceasca de zahar (sau cat doriti de dulce) sau fructoza
-2 pliculete zahar vanilat
-esenta de vanilie
-3 linguri cu varf de faina
-200 gr zmeura proaspata
topping de zmeura:
-300 gr zmeura, 3 linguri de fructoza (sau zahar), suc de lamaie
mai intai ne ocupam de blat.
topiti untul.
amestecati biscutii pisati cu zaharul si nuca macinata (optional). puneti si o picatura de esenta de migdale sau vanilie.
turnati untul topit peste biscuiti, amestecati pana cand se incorporeaza tot untul si se formeaza un aluat sfaramicios.
ungeti o forma de tort (cu inel) cu unt si turnati aluatul. presati-l cu mainile. coaceti-l la 160 de grade circa 5-10 minute, pana cand e usor rumenit.
lasati blatul sa se raceasca. intre timp va ocupati de crema.
bateti smantana rece cu zahar si zaharul vanilat pana obtineti o frisca tare.
adaugati treptat crema de branza, mixand mereu. apoi adaugati faina.
adaugati esenta de vanilie si cate un ou, treptat, mixand bine.
la sfarsit, adaugati zmeura spalata si amestecati cu o spatula fructele.
turnati compozitia de branza peste blat (cand blatul e deja racit).
coaceti la 180 de grade timp de 20 minute si apoi reduceti focul la 160 de grade. coaceti circa o ora si 20 de minute, pana cand e usor rumenita si s-a inchegat bine crema.
se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. apoi se introduce la frigider pentru cateva ore inainte de servire.
preparati toppingul de zmeura. fierbeti zmeura ramasa cu zaharul si adaugati sucul de la o lamaie. dupa 3-4 clocote e gata. strecurati sosul obtinut, pentru a elimina samburii.
turnati sosul peste feliile de cheese cake.
este foarte fina si racoritoare.
pofta buna!