o reteta simpla si delicioasa de carne tocata este cea de chiftelute aromate. se pot servi calde sau reci, ca antreu, cu sos tomat sau cu mustar ca fel principal. aceste chiftelute sunt foarte apetisante datorita amestecului de ierburi aromatice cu diferite condimente picante. sunt delicioase alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor.
ingrediente:
-750 gr carne tocata amestec vita si porc
-2 -3 tulpini de ceapa verde
-o jumatate de legatura de oregano, marar, patrunjel(proaspete)
-cateva crengute de cimbru proaspat
-sare, piper, boia dulce si iute(daca doriti picant)
-1-2 catei de usturoi( dupa gust)
-un ou
spalati toate verdeturile si ceapa, puneti-le in robot si tocati-le marunt.
adaugati amestecul peste carnea tocata, usturoiul macinat si framantati bine carnea. apoi presarati sare, piper si boia si amestecati iar.
adaugati si oul si amestecati pana cand toata compozitia e omogena.
faceti bilute de carne pe care le treceti prin faina.
prajiti chiftelutele la foc mediu.
intoarceti-le pe toate partile, pana cand sunt bine rumenite.
scoateti chiftelutele pe un servetel absorbant.
calde sau reci , chiftelutele aromate sunt foarte gustoase.
pofta buna!