Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Chiftelute de cod cu sparanghel cu cuptor


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Aperitive /
5.0 - 24 voturi










Chiftelutele de cod cu sparanghel sunt o delicatesa, ideale ca antreuri sau ca meniu usor de seara. Codul este un peste slab, foarte dietetic si placut la gust, iar asocierea cu sparanghelul alb si migdalele din compozitie dau acestor chiftelute unor aer mai luxos.
Daca nu aveti faina de migdale sau nu va place asocierea, puteti sa o inlocuiti cu faina normala amestecata cu piure de cartofi(dar in acest caz reteta nu mai este la fel de dietetica).

Spalati mananchiul de sparanghel cu apa rece.


Curatati fiecare bucata de sparanghel de invelisul exterior fibros.


Fierbeti 3 minute sparanghelul in apa clocotita cu sare. Sparanghelul nu trebuie sa fie foarte fiert, doar sa intre furculita in el.


Apoi scoateti cu o paleta sparanghelul si pastrati zeama.
Intre timp, pregatim celelalte ingrediente pentru chiftelute: o bucata de cod (de 600 gr, 2-3 esalote, 2 catei de usturoi, o lingurita de mustar, un ou mare, piper, rozmarin, oregano, pudra de migdale.)


Taiati bucati codul, spalati-l cu apa rece.


Puneti codul la fiert in zeama de la sparanghel.


Codul fierbe foarte repede,ca si sparanghelul, maxim 3 minute.


Tocati ceapa frantuzeasca (daca nu aveti, puneti ceapa normala) si macinati usturoiul.


Tocati sparanghelul si apoi scoateti umezeala din el folosind un servet de bucatarie de hartie.


Cand s-a racit codul, desfaceti-l in bucatele mici. Amestecati-l cu sparanghelul tocat, ceapa, usturoiul, condimente.


Puneti si 2 lingurite de mustar cu arome diferite. Adaugati si un ou, amestecati bine sa se omogenizeze .



Adaugati faina de migdale pana cand compozitia e legata, ca sa puteti forma bilutele.


Treceti bilutele prin faina de migdale si asezati-le in tava acoperita cu hartie de copt.
Daca nu folositi faina de migdale, faceti un piure gros din 2 cartofi si amestecati-l cu compozitia de mai sus. Adaugati faina normala pana e bine legat si dati chiftelutele prin faina inainte de coacere. Gustul e la fel de delicios. Cele cu migdale sunt ideale pentru dieta si pentru iubitorii de migdale, cele cu cartofi au un gust mai traditional, deci mai usor agreat.


Se coc la 180 de grade Celsius pana se rumenesc usor.


O sectiune apetisanta, in timp ce sunt servite simple sau cu diverse sosuri.


A doua zi, chiftelutele ramase se pot incalzi intr-o supa de legume sau un sos de rosii si se pot servi si in acest fel.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...
Salata de ton in stil provensal
Salata de ton in stil provensal
Somon la cuptor in sos picant cu masline si capere
Somon la cuptor in sos picant cu ma...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro