Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Churrasco de curacao - Frigarui braziliene de inimioare de pui marinate


Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete braziliene /
5.0 - 24 voturi











Pentru ca astazi e Valentine's Day, celebra zi a indragostitilor, m-am gandit sa va propun o reteta speciala, in tematica inimioarelor. Pe langa diverse cutii de bomboane de ciocolata, muffins si alte prajiturele in forma de inimioara (pe care sunt sigura ca le-ati preparat sau cumparat deja), ce ati zice si de o friptura originala, tot cu inimioare?
Bucataria braziliana ne aduce si de data aceasta o reteta delicioasa, frigaruile de inimi de pui marinate fiind un deliciu fin si foarte aromat. Marinata pe baza de lamaie si usturoi da frigaruilor de inimioare o aroma deosebita, pastrandu-le fine si catifelate, chiar daca sunt bine rumenite la exterior.
Bucatariile latino ale lumii sunt dominate de pasiune si de arome deosebite, dar bucataria braziliana imi place in mod deosebit pentru ca imbina intr-un mod original traditia culinara iberica cu note ancestrale africane si misterul culturii amerindiene. Va propun aceasta reteta , ca o declaratie latino de Ziua Indragostitilor, pentru o va oferi un strop de exotism in aceasta zi deosebita.

Ingrediente:
-2 pachete de inimi de pui
-o lamaie
-2-3 catei de usturoi
-sare marina
-ulei de masline
-o jumatate de ceasca de apa calda


Spalam bine inimioarele de pui si le scurgem.


Macinam usturoiul si il frecam cu o lingurita rasa de sare. Se va obtine o pasta de usturoi. Adaugam apa calda, sa obtinem un mujdei. Lasam sa se racoreasca putin.


Adaugam sucul de lamaie si o lingura de ulei de masline.


Punem inimile de pui in sosul de lamaie cu usturoi si le lasam o ora sa se marineze.


Betele de lemn se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa sa absoarba multa apa (sa nu se arda la frigere). Apoi infigem inimioarele pe ele si le lasam sa stea in marinata inca 15 minute.


Incingem grill-ul, il ungem cu foarte putin ulei si punem frigaruile pe gratar.


Se intorc des, sa nu se arda pe nici o parte, doar sa fie rumenite frumos.


Se stropesc des cu marinata, cat timp se frig.


Marinata le mentine suculente.


In cateva minute sunt gata. Se servesc calde.


Puteti sa inveliti capetele frigarurilor cu staniol, pentru un aspect mai festiv. Presarati rozmarin proaspat ca decor, exact in momentul servirii.


Se servesc cu cartofi portughezi cu unt si rozmarin ("Batatas ao murro").


Absolut delicios! Aromele de lamaie si usturoi sunt discrete, iar inimioarele cuprinse de flacara grill-ului sunt chiar o surpriza placuta pentru papilele gustative ale indragostitilor.
Nu mai este nici un secret ca bucataria portugheza si cea braziliana ( care este puternic influentata de cea portugheza) reusesc sa creeze magie din ingrediente simple.
Incercati aceste frigarui si va veti convinge!
"Churrasco de curacao" (asa cum se numeste aceasta reteta in portugheza) este o varianta latino de meniu de Valentine'S Day si este dedicata tuturor celor ce iubesc.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro