Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Chutney de caise


Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete de post / Sosuri / Retete asiatice / Retete indiene / Retete exotice /
5.0 - 24 voturi









In sezonul estival se potriveste foarte bine o dieta exotica, cu arome incitante si...incendiare, ca vremea de afara.
Este cazul sa descoperim farmecul culinar al Indiei, de aceea va propun o reteta usoara, parfumata,de sezon, avand ca ingrediente principale parfumatele si catifelatele caise.
Chutney este denumirea englezeasca a celebrului si versatilului sos indian "chatni". Chutney este un sos dulce-acrisor, picant, aromat cu multe ierburi si condimente , care insoteste, in general , felul principal.
Exista o sumedenie de feluri de chutney: de mango, de lamaie verde, de nuca de cocos, de rosii cu ghimbir, de menta si coriandru, etc.
Chutney se poate face la rece, dar cele mai multe retete presupun o coacere, deoarece trebuie sa se obtina consistenta unui gem.
Pentru aromatizare se foloseste ghimbirul, curry, anason, coriandru, chimen, chilli (dupa placul fiecaruia), iar pentru conservare, otet si suc de lamaie.
Acest sos-gem foloseste atat zaharul, cat si sarea, deopotriva, rezultand un gust dulce-picant-acrisor foarte exotic si interesant.

Vom face astazi o adaptare a celebrului sos indian, folosind unele dintre cele mai gustoase si parfumate fructe locale, caisele.
Alegeti cateva caise bine coapte, extrem de zemoase si parfumate. Cu cat fructele sut mai coapte, cu atat chutney va fi mai bun.
Mixati-le pana obtineti un piure.


Incingeti o lingura de ulei de masline. Adaugati piureul de caise si lasati-l sa scada la foc mic, amestecand des.


Tocati putin ardei iute si adaugati-l (puteti sa adaugati cat de mult ardei iute doriti).


Adaugati o lingura de praf de curry.


Apoi adaugati 3 lingurite cu varf de zahar brun. Amestecati.


Tocati busuioc si coriandru proaspat si adaugatile in sos. Turnati o lingura de otet si una de suc de lamaie.


Presarati piper negru, dupa gust. Inca o lingura de curry nu strica.


In final, adaugati un detaliu exotic: stafide aurii. Vor coferi o textura grosiera sosului, pentru a va oferi o senzatie gustativa deosebita.


La sfarsit, gustati, adaugati un praf de sare si inca un pumn de ierburi aromatice proaspete tocate (pentru un plus de aroma).


Amestecati si retrageti de pe foc.


Se serveste cu preparate exotice de carne sau peste. In cazul de fata, cu delicioase cubulete de somon in crusta de alune de padure, rumenite in cuptor.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro