Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Cotlet de porc in crusta de mustar cu tarhon si cascaval topit


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Top fantezie / Retete de porc / Retete frantuzesti / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi







Cotletele de porc sunt absolut delicioase daca sunt preparate bine. Si pentru ca nu au multa grasime, este ideal sa fie gatite la tigaie, cu o crusta rumenita si apetisanta, pastrand interiorul fraged si suculent. Daca sunteti experti ai grill-ului, sigur ca va puteti aventura sa le puneti si pe gratarul cu carbuni, dar este nevoie de iscusinta si pricepere, pentru ca nu va ajuta deloc faptul ca nu are grasime. De aceea, gatitul la tigaie este mai permisiv si va ofera mai multe satisfactii.
 
Pentru ca este o carne de porc totusi, chiar si fara grasime, este bine sa o condimentati cu simt de raspundere, ca sa ajutati digestia ei, ca sa nu mai vorbim de aroma finala a fripturii. Mustarul este un condiment foarte valoros, care fragezeste friptura si va ajuta sa o digerati rapid, fara risc de ingrasare (asta daca folositi un mustar adevarat, natural, preparat dupa metode stravechi, din boabe de mustar, sare, otet, fara toate chimicalele moderne). Bine, faza cu riscul de ingrasare redus este valabila daca va si limitati portia  si nu aduceti o garnitura de cartofi prajiti langa :)
 
Aceasta reteta este de inspiratie frantuzeasca, locul unde oamenii consuma extrem de mult mustar de Dijon, peste fripturi, in sosuri de salate, in sandwichuri, peste cartofi, in gratin de legume, aproape peste tot :). Am folosit si cascaval frantuzesc, Emmental, dar merge foarte bine si cu cascaval romanesc.
 
Fripturile se condimenteaza cu piper, boia iute si putin cimbru uscat. Tigaia se unge cu ulei de masline si se pune pe foc mare. Se rumenesc fripturile pe ambele parti, apoi se reduce focul si se lasa sa se patrunda carnea.

Cand sunt aproape gata, se ung cu mustar amestecat cu tarhon proaspat tocat fin (sau uscat) si se acopera cu felii subtiri de cascaval. Daca nu va place mustarul, puteti sa folositi pesto genovese in loc. La fel, daca nu va place tarhonul, nu il folositi, inlocuiti-l cu alta planta aromatica preferata. Totusi, porcul merge bine cu tarhon.

Cand cascavalul este topit, sunt gata. Excelenta, suculenta, aromata, picanta, iar cascavalul topit de deasupra este foarte delicios.


Pentru ca deja avem destul de multe calorii din friptura, va sugerez sa serviti cu o salata, in loc de piure de cartofi. Stiu, ceva mai neobisnuit pentru unii, dar incercati o salata din spanac tanar crud, cu jumatati de nuci proaspete, dressing frantuzesc (vinegreta cu mustar de Dijon) si veti vedea ca de fapt este foarte buna si merge excelent cu friptura de porc. Despre cat de sanatoasa este, cred ca nu mai este cazul sa vorbesc, deoarece continutul o recomanda deja :) 

Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro