Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Cotlet imperial de porc("Cotlet in mantie aurie de kaki si citronelle")


Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Retete asiatice / Retete de porc / Retete exotice / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Urmatoarea reteta aduce un pic de parfum asiatic binecunoscutului cotlet de porc. Kaki sau persimmon japonez este un fruct de origine asiatica (cei mai mari producatori sunt China, Japonia si Koreea), care se coace la sfarsitul toamnei, precum citricele. Cu o aroma dulce-usor acrisoara, parfumat si o pulpa extrem de fina si delicata, kaki merita un plus de atentie din partea noastra, mai ales ca este si foarte sanatos.
Cotletul de porc nu este o carne prea suculenta, neavand grasime aproape deloc, asa ca se preteaza la combinatii cu diferite sosuri, care sa il aromatizeze , dar si sa ii dea un plus de fragezime.
Respectand originile asiatice ale fructului kaki (desi cele cumparate de mine erau produse in Italia, pentru ca acum multe tari produc aceste delicioase fructe), am realizat o marinata parfumata, cu note elegante de citrice si ghimbir. Vom crea o marinata speciala, care va inveli ca o crusta aurie cotletul de porc, oferindu-i stralucire, aroma si personalitate.
Auriul era o culoare imperiala in China Antica, doar suveranii avand dreptul sa o poarte, deoarece era codul de onoare, faima si distinctie. Plecand de la aceasta simbolistica, vom realiza o friptura de porc in mantie aurie de kaki, fructul zeitatilor, simbolul fericirii si al longevitatii.
Pe cat e de speciala aceasta reteta, pe atat e de interesant gustul, n-o sa regretati daca o incercati.
Totusi, trebuie sa alegeti fructe foarte moi, bine coapte, care au pulpa gelatinoasa deja, pentru ca altfel fructul e astringent si neplacut la gust (datorita concentratiei mari de tanin).
Citronelle este o planta aromatica de origine thailandeza, dar care participa cu placere la desavarsirea crustei regale a fericitului cotlet de porc.

Ingrediente:
-2 cotlete de porc
-3 fructe kaki
-o lamaie
-1-2 tije de citronelle
-pudra de scortisoara sau amestec de condimente "5 arome"
-ulei de arahide
-o bucata de ghimbir proaspat cat o nuca


Indepartati frunzele exterioare vestejite si tocati fin tija de citronelle.


Spalati fructele de kaki, taiati-le in jumatati si scoateti pulpa cu o lingura. Coaja se arunca.



Repetati operatiunea pentru 2 fructe.


Pasati cu o furculita, pana obtineti un piureu auriu.


Adaugati o lingurita de ghimbir razuit. Presarati un varf de cutit de piper de Cayenne (optional, daca vreti mai iute), o jumatate de lingurita de scortisoara , adaugati 2 lingurite de citronelle macinat.


Amestecati bine, adaugati sucul de la o jumatate de lamaie.


Presarati putina sare si piper.


Ungeti o tava cu putin ulei de arahide, puneti fripturile de porc sarate si piperate usor. Acoperiti-le cu marinata de kaki.


Deja arata regal. Presarati citronelle peste cotlete. Daca vreti un strop de iuteala, adaugati cativa fulgi de chili uscati.


Puneti putina apa in tava, acoperiti cu folie si dati la cuptor. Se coace la 180 de grade, 40 de minute, apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca putin.


Cam asa arata imperialele cotlete de porc:


Din pulpa unui fruct de kaki ,amestecata cu putin sos din tava , facem un piure de kaki. Le fierbem pana cand se leaga bine.


Cotletul imperial de porc se serveste pe pat de piure de kaki.


Langa friptura suverana sta o jumatate de fruct proaspat de kaki, facand vant stapanului cu un evantai de citronelle :)


Este foarte deosebita. Carnea capata un gust aparte, iar crusta este delicioasa.


Se savureaza cu bucati de kaki proaspat, pentru a sublinia nota de baza si a completa imaginea aurie a acestui preparat inspirat din istoria Chinei Antice.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro