Cremsnit


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Deserturi / Retete romanesti /

Un desert foarte cunoscut si apreciat la romani, cremsnitul este un deliciu incontestabil. 
Crema de vanilie si lapte este foarte fina si apetisanta.



Ingrediente:
-un pachet foi de cremsnit
-1 litru de lapte
-o ceasca de zahar (250 gr)
-4 oua
-100 gr amidon de porumb
-50 gr unt
-2 pliculete zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
-optional: coaja rasa de lamaie sau portocala
-optional: 250-500 gr frisca
 
Crema se prepara astfel: se bat ouale cu zaharul pana la omogenizare, se adauga laptele si amidonul, se mixeaza bine totul si apoi se pune compozitia la fiert, la foc mediu, intr-o oala antiaderenta (de preferat).Se amesteca incontinuu.  Cand incepe sa fiarba, se reduce focul. Se fierbe la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa ca o budinca, aproximativ 15 minute. Untul si aromele se adauga in crema, la final. Cand e gata, se lasa sa se raceasca bine.
 
Optional, se poate amesteca aceasta budinca cu 500 gr de frisca, pentru o crema mai spumoasa.

 
Foile de cremsnit se taie in patrate , pentru a fi mai usor de portionat.
Se aseaza un strat de foi in tava, apoi se adauga crema racita.



 
Se adauga inca o foaie deasupra cremei.
Se lasa la rece prajitura, cateva ore, ideal peste noapte.
Inainte de servire, se pudreaza cu zahar.


Se serveste simplu, sau cu fructe. 


Pofta buna!