crevetii chinezesti cu sos szechuan sunt foarte aromati si picanti. o reteta delicioasa, foarte simplu de preparat si foarte sanatoasa.
bucataria chinezeasca foloseste o tehnica sanatoasa de gatire, " stir fry", multe condimente si legume proaspete si foarte putina carne, doar cat sa dea aroma preparatelor, de aceea mancarea chinezeasca, corect pregatita, este foarte usor digerabila si nu predispune la ingrasare (evident, consumata doar in cantitati moderate).
sosul szechuan este un sos foarte picant si parfumat, datorita piperului provenit din regiunea cu acelasi nume. sunt multe retete, variante de sos szechuan, noi am ales o varianta foarte intensa ca aroma si nu extrem de picanta. piperul szechuan este mai putin picant decat cel negru, dar este mult mai aromat, cu un parfum floral, foarte deosebit.
ingrediente:
-200 gr creveti mari, spalati si curatati ( sau piept de pui taiat fasiute subtiri)
-4 ciuperci shiitake
-ardei grasi diferite culori
-un sfert de ceapa alba
-un morcov
-partea verde a unui praz
-ardei iute
-usturoi
-ghimbir proaspat
pentru sos:
-piper szechuan
-ghimbir macinat
-sos de chili iute
-sos de chili dulce-acrisor
-sos de soia
-otet de orez
-ulei de susan
-foarte putin amidon pentru ingrosarea sosului
-zahar brun
-sare marina
va invit sa urmariti reteta in filmuletul de mai sus, pentru a descoperi cat de usor se prepara totul, in timp real.
pofta buna!