cupa de fructe este un desert vegetarian foarte sanatos. daca ii adaugati si un mousse de ciocolata vegetariana, pe baza de crema de tofu, aduceti un plus de savoare, dar si un supliment proteic foarte important intr-o dieta vegetariana, de post. pudra de cacao bio este un supliment sanatos si foarte energizant.
mousse de ciocolata vegetariana este de fapt o crema de tofu si cacao bio. se amesteca 300 gr crema de tofu sau smantana fermentata de soia (este groasa si consistenta ca o crema si are un continut bogat in omega 3 si fermenti probiotici) cu 2 linguri de cacao bio, esenta preferata (vanilie bio si rom), indulcitor natural dietetic (sirop de agave, fructoza sau xylitol).
se amesteca si este gata. este foarte lucioasa.
fructele se taie si se stropesc cu suc proaspat de lime sau lamaie, ca sa nu se oxideze.
se aseaza in straturi alternative in cupe, adaugand si un strat generos de crema de ciocolata. deasupra se toarna putin iaurt de soia amestecat cu suc de lime si miere sau alt indulcitor, pentru un plus de contrast.
combinatia de fructe de sezon (piersici, nectarine, fructe de padure) si fructele exotice (banane, kiwi, mango) este foarte placuta si aspectuoasa.
pofta buna!