Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Dorada cu harissa- reteta tunisiana


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Retete de post / Retete tunisiene / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Harissa este un condiment tunisian, raspandit in tot Nordul Africii. Extrem de picanta, pasta de harissa aduce o deosebita savoare tuturor retetelor, fie ca sunt de carne, de legume sau de cous-cous. Iuteala ardeilor piri-piri trezeste aromele celorlalte condimente si este suficienta o cantitate foarte mica de harissa pentru a da savoare mancarurilor.
Harissa este o pasta pe baza de ardei iuti (piri-piri, serrano sau alti ardei foarte iuti), ulei de masline, chimion, coriandru, suc de lamaie, usturoi.
In Tunisia se serveste harissa la orice fel de mancare sau mezze. Fie ca marineaza carnea, ca o adauga in diverse tajine de peste sau legume, sau ca dau un plus de aroma retetelor de cous-cous sau supelor, tunisienii adora harissa si o utilizeaza in diverse combinatii.

Dorada cu harissa este o reteta cu aroma puternic tunisiana, care sper sa va faca o placuta introducere in atmosfera colorata si fierbinte a gastronomiei nord-africane.

Ingrediente:
-o dorada mare
-harissa
-pasta de tomate
-o ceapa mica rosie
-3 catei de usturoi
-o frunza de dafin
-putina faina
-ulei
-sare, piper negru
-o lamaie
-patrunjel tocat (sau coriandru proaspat)


Asa se comercializeaza harissa, in tuburi sau in cutii.


Daca nu gasiti gata preparata, puteti sa o realizati acasa din ingredientele de mai sus (mixati la robot pana obtineti o pasta omogena).
Acum vom face un truc pentru a aromatiza si mai bine pestele. Spalati dorada si scurgeti-o bine sau stergeti-o cu un prosop de bucatarie.
Crestati pestele, presarati-l cu putina sare si piper si apoi masati-l cu harissa.


Harissa trebuie sa patrunda si in crestaturi, ca sa aromatizeze bine carnea. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa minim 30 de minute la frigider.


Apoi se da pestele prin faina si se prajeste in ulei incins, la foc mediu.


Cand e bine rumenit se intoarce si pe partea cealalta.


Se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas (sa nu fie mai mult de 2 linguri) se prajeste usor ceapa tocata.


Cand e usor colorata ceapa, se adauga o lingura de pasta de tomate.


Se amesteca si apoi se toarna un pahar de apa fierbinte.


Se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga usturoiul macinat si frunza de dafin. Se pune si o lingurita de harissa (atentie ca e iute).


Cand e legat sosul, readuceti dorada prajita in tigaie, acoperiti-o de sos si lasati sa dea cateva clocote. Asa se imbina perfect aromele. Daca vreti, puteti sa adaugati si cateva masline in sos.


Cand e gata, stoarceti o jumatate de lamaie peste dorada.


Se serveste fierbinte. Decorati cu patrunjel sau coriandru tocat (coriandrul aduce o nota mai originala si mai exotica).


Serviti cu felii de lamaie si garnitura de cous-cous sau orez.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro