Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Dorada la cuptor cu salsa de fructul pasiunii


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Top fantezie / Retete cu fructe / Retete de post / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi







VIDEO:



Iarna este sezonul ideal pentru a pregati cele mai creative retete, cele mai indraznete si mai exotice combinatii, deoarece fructele tropicale se gasesc din abundenta si sunt perfect coapte, pline de parfum, culoare si savoare.
Va propun o reteta originala si foarte indrazneata, usoara, colorata, vitaminizanta, care va va incarca de energie, dar si de buna dispozitie. Chiar daca este extrem de dietetica, reteta de dorada la cuptor cu salsa de fructul pasiunii este una dintre cele mai pline de gust retete pe care le-am gustat vreodata. Gustul exotic, dulce-acrisor, parfumat si picant, este atat de complex, incat va incalzeste si va readuce confortul chiar de la prima degustare. Sincer, cand mi-am imaginat reteta aceasta , mi-am dorit sa obtin o salsa exotica simpla, dar cu un gust intens, o explozie de culoare, usor picanta, astfel incat sa mai simt totusi gustul fraged al doradei. Rezulatul a fost peste masura, un regal culinar, va recomand reteta cu incredere.

Dorada calda, aburinda, plina de savoare exotica este o cina ideala de iarna, se prepara foarte usor si este foarte sanatoasa. Puteti sa inlocuiti dorada cu alt peste (cu carnea alba, de preferinta), dar sa adaptati timpul de coacere in functie de grosimea pestelui.

Ingrediente:
-3 fructe ale pasiunii (fructele mov-maroniu din foto)
-o limeta bio
-o portocala bio
-2 dorade curatate si spalate
-sos dulce-picant thailandez de ardei iute
-ardei iute rosu
-optional, lemon grass (iarba de lamaie)
-ulei de masline
-sare
-piper multicolor
-optional, fructe de psysalis pt decor




Fructul pasiunii...trebuie sa-l gustati, atunci veti intelege de ce se numeste asa:


Pregatim salsa de fructul pasiunii. Cu o lingurita scobim fiecare jumatate de fruct al pasiunii, scoatem semintele si le punem intr-un bol. Adaugam 2 lingurite de sos thailandez.


Razuim coaja de portocala si de lime si punem cate o lingurita cu varf din fiecare peste salsa.
Stoarcem jumatate de portocala (daca e f mare si zemoasa, ajunge jumatate, daca e mica, folositi toata portocala).


Stoarcem si limeta si adaugam sucul citricelor peste bobitele de fructul pasiunii.


Adaugam o lingurita de ulei de masline. Un praf de sare si piper multicolor proaspat macinate. Si, daca doriti si mai picant, tocati cubulete ardeiul iute rosu si adaugati-le in salsa.


Amestecati si e gata. Priviti ce explozie de culoare, iar de parfum, nu pot sa va zic decat ca e fantastic. Aceasta salsa de fructul pasiunii este expresia pura a exotismului, culorile ei vibrante, amestecul de arome ametitor, totul imbie si atrage, este de o simplitate si o naturalete cuceritoare.


Doradele se presara cu sare si piper, pe ambele parti si in interior. Nu exagerati cu sarea. Daca doriti sa folositi lemon grass (citronelle), ceea ce va sfatuiesc sa faceti, indepartati capatul si frunzele uscate de pe tulpina de lemon grass, taiati-o in jumatate si aveti 2 bucati mari de lemon grass, care vor intra in burtile doradelor.


Asa arata doradele inainte de impachetare.
Doradele se vor coace la cuptor, invelite in hartie de copt, "en papillote".
Ungem cu f f putin ulei de masline o folie de copt, punem putina salsa pe mijlocul hartiei. Punem o dorada.


Adaugam salsa cu generozitate peste peste, dar si in burta.


Deja arata incredibil.


Strangem hartia, astfel incat sa nu iasa aburii aromati care se vor forma in interior. Strangem hartia de copt la capete si o indoim sau o securizam cu o agrafa metalica.


Coacem doradele in papiota la 180 de grade Celsius, pe nivelul 2 de jos, aproape o ora, ca sa aiba timp sa se patrunda cu toate aromele exotice.


In final, fericiti cei ce le degusta :) :


Stropiti doradele aburinde cu salsa proapata (pastrati jumatate din cantitatea de salsa pentru final, ca sa treziti aromele si sa dati inca un plus de culoare si vibratie platoului), decorati simplu, cu o jumatate de fruct al pasiunii, in care infigeti un fruct de psysalis, desfacut ca o floare...


Un ultim detaliu aromatic: stoarceti o jumatate de lime direct peste dorada aburinda, exact inainte de degustare. Aburii din salsa va vor invita cu siguranta la masa :)
Dorada cu salsa de fructul pasiunii...o reteta de vis, fresh, parfumata, incredibil colorata, iar gustul...pur si simplu magie de arome!
Pofta buna!









Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro