Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Enchilada mexicana


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vita / Feluri principale / Paste / Retete mexicane / Retete portugheze /
5.0 - 24 voturi









Enchilada este un preparat tipic mexican, foarte picant si aromat. Enchilada inseamna " acoperit cu sos de ardei iute" si pentru aceasta reteta mexicanii folosesc nu mai putin de 4 tipuri de ardei iuti uscati (unii sunt si afumati) pe care ii rehidrateaza si formeaza un sos gros cu care acopera rulourile de tortilla de porumb umplute cu carne tocata de vita.
Chiar daca nu am avut ardeii iuti mexicani, am gasit un soi pe ardei iute uscat si afumat, care si-a facut foarte bine treaba, adica am obtinut un sos foarte picant si de o culoare excelenta.
Carnea de vita se prepara ca in reteta de burrito .

La o enchilada mexicana, cel mai important este sosul. Acestia sunt ardeii nostri, picanti si afumati. 


Desi mexicanii folosesc foarte multi ardei uscati, noi am folosit doar 2, pentru ca erau foarte picanti. Pentru a completa sosul, am adaugat rosii pasate. Aceasta este o varianta mai putin picanta pentru mexicani, dar foarte picanta pentru europeni :). 

Se scot semintele din ardeii uscati. Se curata si 3 catei de usturoi.

Se pun intr-o tigaie antiaderenta fara ulei si se incing putin, fara sa se arda. Aceasta face sa se elibereze mai bine aroma din ardei si usturoi.




Apoi se transfera intr-un vas cu apa fierbinte si se fierb 10-15 minute. Atentie la aburi, sunt foarte iuti si usturatori.

Se pune piurerul de rosii in blender. 
Ardeii rehidratati se adauga peste rosii in blender si se fac piure. 


Se adauga o parte din apa in care au fiert. Atentie, este foarte iute!

Se condimenteaza cu ceapa deshidrata, fulgi de usturoi uscat, coriandru macinat si un strop de scortisoara. Optional se poate adauga in sosul de enchilada si cacao, oregano uscat. Nu am pus, am vrut sa testam un sos simplu.

Se mixeaza totul foarte bine.


Sosul de enchilada este gros si are o culoare rosie vibranta. 

Se unge fiecare tortilla de porumb cu sos si se pune umplutura de carne tocata.

Unele variante de enchilada se fac la tigaie , prin prajirea tortillei, dar noi am preferat varianta la cuptor, este mai putin calorios asa. 

Se ruleaza fiecare tortilla si se pun una langa alta in tava. 

Se toarna mult sos peste ele. 


Se rade branza peste ele ( in Mexic se foloseste "queso fresco", noi nu am gasit sortimentul acesta de branza si am pus mozzarella rasa).
Se coc la 180 de grade, pana cand branza se topeste si este foarte putin rumenita. Cam 20 de minute. 
pasting

Se lasa sa se raceasca putin. 

 
Se decoreaza cu coriandru proaspat si se serveste. 


 
Doua rulouri sunt suficiente pentru o persoana.  


Se stropesc cu sosul ramas si se servesc cu pofta. 

 
Sectiunea apetisanta. 

 
Nu uitati sa pregatiti si niste Margarite, ca sa mearga mai bine enchilada :) 

Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro