Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ficatei de iepure cu sos frantuzesc de vin rosu si otet balsamic de zmeura


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Retete de iepure / Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete craciun / Ficatei /
5.0 - 24 voturi







VIDEO:




Ficateii de iepure in sos de vin rosu si otet balsamic de zmeura sunt o delicatesa frantuzeasca, foarte rafinata, foarte gustoasa si foarte dietetica, deci puteti sa ii serviti la cina, fara remuscari in privinta siluetei.

Francezii adora carnea de iepure si au creat nenumarate retete pentru a-i pune in evidenta fragezimea, iar aceasta reteta de ficatei de iepure este una dintre cele mai interesante. Parfumul intens de zmeura al sosului de vin este ceva atat de deosebit, incat cred ca numai francezii se puteau gandi la o astfel de combinatie.

Daca nu aveti ficatei de iepure, va invit sa realizati reteta cu ficatei de pui, sosul este cel ce face reteta speciala.

Ingrediente:
-un pachet mic de ficatei de iepure sau de pui
-un sfert de ceapa rosie sau o ceapa mica echalote (este o ceapa frantuzeasca, alungita, alb-violeta)
-125 ml vin rosu robust
-cateva linguri de otet balsamic de zmeura
-sare
-piper
-ulei de masline
-o lingurita de unt
-cimbru
-pentru servire: salata verde si rosii cherry


Se prepara o vinegreta din 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic de zmeura, un praf de sare si piper. Se emulsioneaza bine cu telul.


Rosiile se taie felii, se stropesc cu vinegreta de zmeura si se lasa sa se marineze.


Se toaca ceapa marunt.


Se caleste ceapa in untul topit.


Se adauga ficateii peste ceapa calita sticloasa. Se intorc repede pe partea cealalta, se rumenesc pe ambele parti la foc mare. Se condimenteaza.


Se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba la fac mare pana se evapora alcoolul, apoi se reduce focul si se pune capacul. Adaugati 2 crengute de cimbru in sos.


Se continua fierberea sub capac inca 5 minute, pe la jumatatea timpului, intoarceti ficateii sa se coaca in mod egal pe ambele parti.


La sfarsit adaugati 3-4 linguri de otet de zmeura, amestecati sosul, adaugati inca putin unt, pentru a face sosul mai lucios. Presarati sare si piper.


Dupa ce scoateti ficateii din tigaie, reduceti sosul, prin fierbere la foc mare, pana scade mult, sau adaugand putin amidon.


Serviti ficateii cu acest sos frantuzesc de zmeura si salata verde. Decorati salata cu rosiile cherry marinate.
 
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro