Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ficatei de pui cu oregano, cimbru si usturoi


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete dieta South Beach / Retete dieta Montignac / Ficatei /
5.0 - 24 voturi







VIDEO:



Aceasta este reteta cea mai simpla si mai rapida de a prepara o cina gustoasa si dietetica. Ficateii de pui, bine preparati, sunt fragezi si deliciosi. Cu un continut caloric foarte redus, datorita lipsei carbohidratilor si procentului foarte redus de grasimi (4,5%). Si sunt gata pana sa asezati masa :).
Decat sa cumparati mancare gata facuta (din lipsa de timp), mai bine va pregatiti singuri, in mai putin de 10 minute, o masa sanatoasa, proaspata, cu ingrediente de calitate.
"Suntem ceea ce mancam!"-nimic mai adevarat. Deci, daca vreti sa aratati si sa va simtiti bine, fiti foarte pretentiosi cu dieta voastra. Asa cum va doriti cea mai buna haina sau cea mai buna masina, invatati sa va doriti cea mai buna mancare. Pentru ca meritati! Viata e scurta, nu merita s-o traiti oricum!

Ingrediente:
- un pachet de ficatei de pui proaspeti
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
-oregano uscat
-cimbru uscat
- vin alb (optional)
- ardei iute uscat (optional)


Spalati bine ficateii in apa rece. Incingeti foarte putin ulei de masline intr-o tigaie si puneti ficateii la prajit. Adaugati un praf de piper, ardeiul iute , usturoiul macinat, putin oregano si cimbru.


Lasati focul mare timp de un minut, in care , amestecati mereu, astfel incat ficateii sa se caleasca pe toate partile. Apoi reduceti focul aproape de minim, presarati un praf de sare si puneti capacul. Daca vreti cu sos de vin, adaugati 100 ml vin alb sec.


Ficateii, ca orice carne fara grasime, pot sa se usuce si sa devina fazi. Secretul obtinerii unei retete perfecte, este sa nu supraprajiti si sa mentineti tot timpul capacul peste tigaie. Astfel, sucurile din carne nu se vor evapora si vor rehidrata carnea, mentinandu-i fragezimea.
In final, ficateii nu trebuie sa arate rumeniti, aspectul acesta va aparea de la sine in aproximativ 5 minute de la expunerea libera la aer. Ficateii se calesc pana cand nu mai elimina sange (cam 7 minute). Atat. Si nu uitati, este un organ fragil, asa ca nu ridicati temperatura de prajire( tot timpul mediu spre minim).


Scoateti ficateii pe o farfurie. Veti observa cum vor deveni usor rumeni in maxim 5 minute.


Intrucat reteta e dietetica, recomandarea este sa o acompaniati doar cu salata verde, cu un dressing lejer de iaurt cu ierburi aromatice si putin ulei de masline.


Aici puteti vedea cum s-au rumenit (fara foc) dupa 5 minute.
Se servesc calzi. Evident ca ar merge si o garnitura clasica de piure de cartofi sau de orez, dar atunci combinatia nu ar mai fi dietetica.
Pofta buna!











Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro