Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Flori de dovlecel umplute cu jambon in aluat de bere cu aroma de tequila


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Aperitive / Garnituri / Retete spaniole / Retete mexicane /
5.0 - 24 voturi













Florile de dovlecel sunt foarte apreciate pentru aroma lor delicata, fiind indicate in diverse tapas sau deserturi. Fine si aromate discret, ele permit combinatia cu diferite umpluturi, aluaturi, dulci sau picante, astfel incat pot acoperi o gama larga de preferinte.
In Spania si Mexic se numesc flores de calaza si se pregatesc in cele mai uluitoare moduri.
Pentru astazi vom face "flores de calabaza rellenas" adica flori de dovlecel umplute. Umplutura poate fi de crema de branza, asa cum este cel mai comun folosita, sau de carne. Noi vom folosi o umplutur foarte simpla, cateva felii subtiri de bacon si de sunca afumata de curcan, pentru ca vrem sa concrentram accentul pe invelis, o combinatie divina de flori de dovlecel in aluat de bere cu aroma de tequila. Ce savoare!


Florile de dovlecel se pastreaza la frigieder maxim o zi sau doua, cel mai bine e sa le folositi proaspete.



In interior au un pistil, feminin sau masculin, care se indeparteaza inainte de a le spala.


Se spala cu apa rece si se sterg usor cu un servet de hartie.
Pregatim aluatul de bere: o ceasca de faina se amesteca cu un praf de sare, piper, boia dulce, coriandru macinat si chimen macinat.


Se adauga berea.


Se amesteca cu telul pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite.


Asa arata aluatul cand e gata. Se lasa 5 minute in repaus, pana cand umple florile de dovlecel.


Umplem florile de dovlecel, o parte cu bacon, o parte cu sunca de curcan, sa fie pentru preferintele.



Treceti fiecare floare umpluta prin faina, apoi prin aluat. Rasuciti capetele petalelor.


Se prajesc in ulei fierbinte, la foc mediu.


Se intorc in aproximativ un minut, cand sunt rumenite usor.



Nu inghesuiti multe flori in tigaie, prajiti-le in mai multe etape.


Le scoateti pe un servetel , ca sa absoarba excesul de ulei.


Se servesc fierbinti, cu salsa fresca.
O sectiune delicioasa:


Aroma aluatului de bere cu tequila este un "must try"...foarte bun!
Pofta buna!







Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...
Turnedou de vita
Turnedou de vita "La Corida"
Ciuperci la cuptor umplute cu perle de branza dulce si verdeata
Ciuperci la cuptor umplute cu perle...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro