Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Focaccia cu rozmarin si masline verzi


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete vegetariene / Retete de post / Paine /
5.0 - 1 vot









Focaccia este o specialitate italiana de paine, cu o aroma irezistibila de ulei de masline. Poate avea diverse toppinguri sau poate fi simpla.
Cel mai des se aromatizeaza cu rozmarin proaspat, sare marina grunjoasa si masline.
 
Aluatul este foarte usor de realizat si extrem de rapid, nu necesita framantare. Este foarte hidratat, de aceea se va lucra doar cu o lingura de lemn sau o spatula de patiserie
 
Ingrediente:
-600 gr faina
-400-450 ml apa calduta
-un plic de drojdie uscata
-5 linguri de ulei de masline de calitate
-sare fina (o lingurita)
-un sfert de lingurita de zahar 
- sare marina grunjoasa
- rozmarin proaspat
-masline
 
Prepararea este foarte simpla si rapida. Se toarna apa calduta intr-un castron de plastic, apoi se adauga zaharul si drojdia. Se amesteca pana cand drojdia se dizolva. Apoi adaugati sarea fina si uleiul, amestecati. Adaugati faina treptat, amestecand bine cu lingura pana cand obtineti un aluat omogen, gros, dar curgator.
Cantitatea de faina poate sa difere, in functie de tipul de faina, ideea ramana aceeasi, sa obtineti un aluat grosut, fara cocoloase, care sa curga (greu) de pe spatula.
 
Se lasa la crescut, acoperit, 30-40 de minute.  Apoi se toarna aluatul intr-o tava antiaderenta, unsa cu foarte putin ulei de masline. Se fac mici godeuri cu degetul in aluat.

Se lasa aluatul sa mai creasca in tava inca vreo 15-20 de minute. Apoi se presara cu sare grunjoasa, rozmarin si se introduc masline in grosimea aluatului. Se stropeste cu putin ulei de masline.

Se coace la 200 grade, pana cand este rumenita si trece proba cu scobitoarea. Daca vi se pare ca se rumeneste prea rapid, reduceti focul la 180 grade.

Foarte gustoasa! 


 
Pofta buna! 
 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro