foie gras se poate servi in o mie si una de feluri, in combinatii dulci, sarate, calde sau reci, totul e sa gasiti combinatia care ii pune cel mai bine in evidenta savoarea.
o varianta simpla, dar inedita de servire ca antreu, este sub forma de frigaruie-aperitiv.
se taie blocul de foie gras in cubulete. se ruleaza felii subtiri de piept de rata afumat in jurul unor boabe de struguri albi (gustati strugurii, sa fie dulci si parfumati).
se folosesc tepuse de bambus mici, speciale pt antreu, sau scobitori mai lungi.
se ordoneaza apetisant cubulete de cascaval sau swaitzer , pastrama de piept de rata cu strugure si cubuletul de foie gras in mijloc.
cascavalul trebuie sa fie un sortiment mai moale, fondant, fara miros puternic, ceea ce va crea o combinatie reusita alaturi de zemoasele boabe de strugure alb si delicatele felii de piept de rata afumat.
se servesc imediat, cu un pahar de sampanie rece. se recomanda sampania demidulce bio, din struguri muscat, care e foarte parfumata si natural indulcita, datorita sortimentului de struguri.
pofta buna!