Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Gratin de cartofi si frunze de sfecla (sau spanac)


Publicat: 
Categorii:  Retete elvetiene /
5.0 - 24 voturi










Una dintre legumele cele mai iubite de elvetieni este frunza de sfecla ("cote de bette"), care are un gust foarte asemanator cu cel al spanacului, asa ca puteti sa adaptati aceasta reteta folosind spanac. Gratinul de frunze de sfecla este o reteta tipica pentru bucataria regionala a Elvetiei, ideala pentru zilele racoroase de toamna sau iarna. Desi are multe calorii, este o reteta care merita degustata.
Branza de Gruyere este indicata pentru un finish tipic "suiss", dar daca nu aveti (sau vreti o varianta mai lejera in calorii), puteti opta pentru mozzarella sau cascaval.
Reteta de fata aduce un duo de legume extrem de apreciat in regiunea franceza (cartofii copti si frunzele de sfecla in sos bechamel) pentru a va oferi un mic rasfat intr-o zi ploioasa de toamna.

Ingrediente:
-600 de grame de frunze de sfecla (sau spanac crud)
-6-8 cartofi medii
-un pahar de lapte
-2 linguri de faina
-putin unt pt uns forma
-branza: Gruyere sau mozzarella/cascaval
-piper,sare


Tulpinile frunzelor de sfecla se mananca si ele, fiind foarte gustoase, asa ca mai intai o sa va ocupati de ele. Se spala bine, se taie feliute partea alba (mai fibroasa) si se pune la calit in foarte putin ulei.


Cand s-au inmuiat putin, se adauga laptele si se fierb la foc mare.


Intre timp se spala si se toaca frunzele (de sfecla sau spanac). Se adauga peste tulpini cand acestea sunt deja aproape facute. Adaugati sare si piper alb.


Preparati un sos bechamel sau, mai simplu, dizolvati 2-3 linguri de faina in putin lapte rece si turnati peste amestecul din tigaie, amestecand mereu, sa nu faca cocoloase. Totul se petrece la foc mic.


Este gata cand sosul este foarte bine legat.


Cartofii se spala, se curata si se taie rondele fine. Se trag la tigaie sau se precoc circa 10 minute inainte de a monta gratinul (sa fie aproape facuti).
In tava de gratin, unsa cu unt, se aseaza un pat de cartofi rondele, presarati cu sare si piper negru.


Apoi compozitia de frunze de sfecla sau spanac.


Peste ele, branza rasa, in cantitate generoasa.


Se da tava la cuptor, la 180-200 de grade, aprox. 20 de minute, pana cand se rumeneste branza.


Miroase delicios!!Desi este super apetisanta, va rog sa asteptati putin inainte sa o serviti, deoarece cand e foarte fierbinte se taie greu.


Se serveste cu salata verde cu dressing frantuzesc, ca fel pricipal. Sau., ca garnitura, langa o friptura.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Cartofi elvetieni
Cartofi elvetieni "Rosti"
Cartofi cu rozmarin
Cartofi cu rozmarin
Piure de cartofi cu straciatella de vitellote (cartofi albastri)
Piure de cartofi cu straciatella de...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro