Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Hummus cu masline verzi


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete libaneze / Aperitive / Retete de post / Retete orientale / Retete evreiesti (israeliene) /
5.0 - 24 voturi









Hummusul este un mezze foarte apreciat in tot Orientul, dar care a patruns si in Occident, fiindca este foarte sanatos si hranitor.
Mancarea orientala este in general foarte sanatoasa si delicioasa, se bazeaza pe ingrediente naturale, pe tehnici de gatit sanatoase, care pastreaza proprietatile benefice ale nutrientilor si, foarte important, respecta piramida alimentara, care prevede un echilibru alimentar, fara excluderea nici unui grup de alimente, dar cu restrictii in privinta celor hipercalorice. De aceea, dieta medteraneeana este considerata un mod de viata echilibrat si sanatos, care previne bolile moderne (obezitatea, depresia, bolile de inima, diabetul, etc).
Haideti sa descoperim impreuna cum putem sa facem un hummus bun si sanatos. In primul rand, optati pentru naut uscat, nu cel din conserva. Astfel veti obtine o mancare naturala, fara conservanti.
Nautul se prepara ca si fasolea uscata, adica se inmoaie timp de 8-12 ore si apoi se fierbe, pana se inmoaie bobul. Se strecoara si se pastreaza separat lichidul de fierbere.
Boabele de naut se amesteca cu suc proaspat de lamaie. 

Apoi se pun 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Gustul specific al hummsului este dat de tahina, pasta de susan. Se pune dupa gust, 1-2 linguri. 

Se adauga dupa gust: sare, usturoi, coriandru macinat, chimen macinat, paprika. 

Se pune si putin lichid si se mixeaza. 

Se adauga cateva masline verzi fara samburi si se mixeaza si ele. Trebuie sa obtineti un piure fin.

Se gusta si se ajusteaza dupa preferinte. 


La final, se adauga masline verzi tocate, pentru un plus de textura si culoare.

Se aseaza pe o farfurie plata si se face o adancitura pe mijloc. Se stropeste cu ulei de masline extravirgin. Se decoreaza cu masline verzi intregi, paprika iute si patrunjel sau coriandru verde. Mancarea arabeasca este intotdeauna decorata, trebuie sa incante privirea si sa stimuleze apetitul.
Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro