Hummus cu rosii uscate la soare


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete libaneze / Aperitive / Retete de post / Retete orientale /



5.0 - 24 voturi



hummus-ul este un an antreu oriental, raspandit in foarte multe tari, unde se serveste ca mezze. este o pasta de naut, foarte sanatoasa si foarte versatila, de la reteta de baza, simpla, se pot face o sumedenie de variante. se serveste cu lipii sau cu legume crude. in varianta mediteraneeana, se poate servi si cu felii subtiri de paine integrala taraneasca, cu coaja groasa si aroma rustica.
astazi vom face o varianta de hummus cu rosii uscate la soare, o varianta de vara, plina de aroma si de savoare.
aveti nevoie de boabe de naut (250 gr uscat), pe care le lasati la inmuiat de cu seara (ideea este sa stea la inmuiat 8-12 ore, puteti sa va organizati si altfel timpul), dimineata, le scurgeti si le fierbeti in apa cu sare, pana se inmoaie bobul. scurgeti boabele si pastrati lichidul.
adaugati suc de lamaie peste boabele de naut fierte.


adaugati o lingura de tahina (pasta de susan) si 2 linguri ulei de masline extravirgin.


apoi adaugati sare (daca mai e nevoie), usturoi (granulat sau macinat), coriandru macinat, cumin macinat.



cine doreste picant, poate sa adauge si un varf de cutit de paprika iute.


se adauga putin din lichidul in care a fiert nautul si se mixeaza cu un mixer vertical sau la robot.


lichidul se adauga cate putin , treptat, pana ajungeti la consistenta unui piure foarte fin.


spre final, se adauga si cateva rosii uscate si marinate.


daca rosiile sunt conservate in ulei si mirodenii, puteti sa adaugati si putin ulei aromatizat in hummus. ii da un plus de gust si de culoare. puneti si paprika dulce pentru a spori culoarea rosie.


la final se adauga rosii uscate tocate foarte marunt, ca sa se vada mici bucatele rosii in hummus.


se decoreaza platoul cu bucatele de rosii marinate, cu patrunjel (ideal este cel proaspat), se stropeste cu ulei de masline si se serveste.


pofta buna!