Inghetata de mango si portocale (vegetariana)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete cu fructe / Retete de post / Retete raw vegan /



5.0 - 24 voturi

 



inghetata de mango si portocale este un delicios desert, care poate fi savurat chiar si in perioada postului de vara, deoarece este 100% vegetariana.
ca orice lucru bun, si aceasta reteta are un secret: alegerea fructului de mango. este foarte important sa alegeti un fruct de mango copt, dar nu trecut. cum sa alegeti un mango bun? trebuie sa fie greu, fara lovituri, fara zone inmuiate, sa miroasa frumos, a fruct proaspat, si , cel mai important, testul presiunii digitale: faceti presiune cu degetul pe coaja, ea trebuie sa se deformeze usor, dar sa si revina la forma initiala, adica sa aibe elasticitate. daca este necopt, nu lasa godeu, pentru pulpa este prea tare, daca este prea copt, este prea zemos si isi pierde parfumul specific, deci nu este foarte bun, cel putin nu pentru reteta asta.
un mango perfect are o pulpa galbena-portocalie uniforma, moale-elastica, cu o consistenta untoasa, veti vedea, ca dupa ce ii indepartati coaja are tendinta sa va alunece din mana. exact consistenta aceasta untoasa este cea care va crea o inghetata fina si cremoasa, chiar daca este complet vegetariana. 
daca ati cumparat un mango necopt, asteptati cateva zile si se va coace in mediul ambiant.
 
si acum reteta. se mixeaza 4 iaurturi mici de soia bio cu pulpa de la un mango mare, sucul de la portocala bio, 2 linguri coaja rasa de portocala bio si indulcitor dupa gust (am folosit xylitol). se toarna amestecul in masina de inghetata si se asteapta prepararea inghetatei. sau se da la congelator si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se formeze cristale de gheata. 

se serveste asortata de cubulete de mango si portocale si decorata cu felii proaspete de fructe.


pofta buna!