Mancare de fasole verde cu dovlecei si cartofi




5.0 - 24 voturi



aceasta mancarica de vara este delicioasa, simplu de facut si foarte sanatoasa. un ghiveci de legume proaspete,aromat si colorat, ideal pentru un pranz usor, intr-o zi caniculara.

ingrediente:
-jumatate de kg de fasole verde
-3-4 cartofi noi
-o ceapa verde mare
-un morcov
-2 ardei grasi
-4 dovlecei mici
-2 catei de usturoi
-marar
-patrunjel
-sare,piper
-ulei
-o cescuta de suc de rosii gros


tocati ceapa si morcovul si caliti-le in putin ulei.


adaugati cartofii cubulete cand ceapa e sticloasa.


adaugati o cana de apa si lasati sa fiarba la foc mediu.


dupa 10 minute adaugati fasolea verde.


dupa ce a fiert si fasolea vreo 10 minute, adaugati rondelele de dovlecei si ardeii taiati fasiute. lasati sa fiarba impreuna inca 5 minute, eventual mai completati cu apa.


cand toate legumele sunt aproape fierte, adaugati sucul de rosii. lasati sa mai fiarba cateva minute, pana scade sosul.


la final, adaugati mararul si patrunjelul tocat.
amestecati si gata ghiveciul de legume.


se serveste cald.


pofta buna!