mazarea cu ciuperci este o mancare delicioasa vegetariana, care se poate servi in timpul postului. reteta de fata va aduce o combinatie foarte bogata de arome, care conduc catre un gust deosebit de bun.
se caleste o ceapa pana devine sticloasa, in foarte putin ulei de masline. se adauga un dovlecel tocat marunt si ciupercile tocate.
se lasa sa fiarba in suc propriu, la foc mediu, cateva minute.
apoi se adauga mazarea si o ceasca de apa, cat sa ajunga la nivelul maxim al legumelor
se lasa sa fiarba 15 minute. daca e nevoie, se mai completeaza cu apa calda.
cat timp fierbe mazarea, adaugati putina sare si o frunza de salvie. aceasta va da o aroma placuta si va face mancarea foarte usor digerabila, datorita uleiurilor pe care le contine.
cand mazarea este fiarta (gustati), adaugati cateva linguri de sos gros de rosii. cine doreste, poate sa adauge si putin usturoi macinat. dupa ce amestecati bine sosul de rosii, lasati pe foc mic inca 2-3 minute. gustati si potriviti de sare si piper.
in final, se opreste focul si se adauga marar si patrunjel proaspete, tocate. se amesteca si se serveste.
am ales o salata de varza murata cu ienupar. varza murata a fost spalata, scursa si tocata, amestecata cu ulei de floarea-soarelui si boia dulce (si un praf de boia iute). adaosul de varza murata, aduce un plus vitaminic si probiotic, imbogatind si continutul de minerale al acestui meniu.
simplu, gustos, sanatos!
pofta buna!