Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Muschi de vita la gratar in crusta de mustar de Dijon cu nuci


Publicat: 
Categorii:  Retete vita / Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi










Friptura de vita la gratar poate fi "innobilata" foarte simplu si usor cu o crusta de mustar (de preferat, cel de Dijon). Francezii adora mustarul de Dijon si carnea de vita, asa ca au creat o multitudine de sortimente de mustar care sa insoteasca aceste delicioase fripturi.
Mustarul de Dijon cu nuca are o aroma fina si eleganta, care se preteaza foarte bine in combinatie cu gratarul de vita, facut mediu.

Ingrediente:
-muschi de vita (cat doriti)
-mustar de Dijon cu nuci (daca nu aveti, amestecati mustar cu putina nuca macinata si omogenizati bine, pana se intrepatrund aromele)


Puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). Condimentati cu piper negru macinat.


Cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. Nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.


Spre final, presarati sare. Puteti sa verificati daca e facuta mediu (asa cum dorim) prin apasarea cu degetul. Carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta. Daca nu sunteti siguri ca aveti destula experienta sa utilizati acest test, atunci faceti o incizie in grosimea muschiului si observati cum arata carnea in interior.


Ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.


Lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). Mustarul de Dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa peste buturugile de vitel.
Scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. Apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.


Transferati feliile pe farfurii individuale (deasemenea incalzite) si decorati cu fulgi de ceapa crocanta, pentru un plus de gust si un contrast placut.


Observati ca vita ramane roz in mijloc, semn ca e mediu facuta. Puteti sa serviti si cu salata de spanac cu nuci si dressing de lamaie si mustar.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro