Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Oeuf cocotte (Oua in caserola)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi










Oeuf cocotte este o reteta de origine frantuzeasca, foarte eleganta ca prezentare si foarte apetisanta. Este ideala pentru un mic dejun intr-o zi mai friguroasa, cand aveti nevoie de mai multe calorii sau la un pranz, alaturi de cateva felii de bagheta si o salata. Gustul acestor oua este foarte delicios, pentru ca se imbogateste cu parfumul celorlalte ingrediente folosite.
 
Reteta este foarte simplu de pregatit si rezultatul este de efect, prezentarea oualelor intr-o caserola individuala fiind foarte aspectuoasa.
Sunt foarte multe variante de oeuf cocotte, cu jambon, cu legume, cu branza, dar principalul element comun este smantana lichida in care se vor gati ouale. 
 
Varianta aleasa de noi este cea cu sunca (piept) afumata de curcan, crema de branza cu verdeturi si piper, smantana lichida si putina branza pe deasupra (Emmental sau mozzarella, cascaval, ce doriti).
 
Se unge cu unt si se acopera vasul de gratin cu felii de sunca de curcan. Fiind mici caserolele, au fost necesare cate 2 felii de jambon afumat de curcan. In interior se pun cate 2-3 linguri de smantana lichida si o lingurita cu varf de crema de branza cu verdeturi si piper. 

Se pregateste cate un vas pentru fiecare persoana. 

In fiecare vas se sparge cate un ou (sau doua, daca doriti mai consistent).  Peste oua, se presara sare si condimente (ierburi aromatice uscate si macinate, un praf de piper, de boia pentru culoare).


Se coc la cuptor, la 180-200 grade, pana cand oul ajunge la nivelul de coacere dorit. Apoi se scot, se presara putina branza razuita, un sortiment care se topeste si se mai introduc 1 minut la cuptor, pana se topeste branza. 


Se servesc cu o salata si cateva felii de paine rustica. 

Se pun capacele peste fiecare caserola, pentru a pastra preparatul cald pana cand este servit, dar si pentru a crea senzatia de surpriza in momentul prezentarii lor. 

Salata se prepara dupa gust si preferintele personale, cele mai des folosite sunt salatele cu diverse frunze verzi, cu dressing de mustar. Eu am optat pentru o salata de rosii cu busuioc proaspat, cubulete de branza si ceapa ciorii tocata fin (un fel de ceapa verde foarte subtire, foarte populara in bucataria frantuzeasca). 

Ouale le-am gatit mediu, adica moi-cleioase la mijloc, dupa cum se vede in sectiune: 

Ouale preparate in acest fel au un gust deosebit, imprumuta toate aromele celorlalte ingrediente, gustul de afumatura si parfumul cremei de branza cu ierburi. Sunt mai mult decat delicioase, merita incercate! 


Pofta buna!
 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro