Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Omleta cu jambon fumé, branza Brie si rosii cherry


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Aperitive / Feluri principale / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi









Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, in care este bine sa introduceti cele mai consistente alimente, care se vor digera corect de-a lungul zilei, oferindu-va senzatia de satietate cateva ore bune, fara a exista riscul ingrasarii, deoarece in prima parte a zilei organismul consuma toate rezervele energetice oferite.
De aceea, la mic dejun va puteti rasfata cu alimente mai calorioase, dar e bine sa le alegeti pe cele sanatoase, care vin la pachet si cu nutrienti esentiali, cum ar fi proteine, lipide sanatoase, vitamine si minerale, glucide complexe.
Astazi va propunem un mic dejun boem, cu aer frantuzesc, plin de calorii, dar si plin de proteine de calitate,foarte  necesare pentru cei care au o activitate fizica intensa, mai ales in sezonul rece. Deoarece acest mic dejun contine destul de multe lipide, este bine sa il savurati destul de rar, in restul diminetilor optand pentru variante mai light, ca fructele, iaurturi degresate, cereale, etc.
 
Reteta este simpla: bateti 4 oua bio (foarte important sa aveti oua de calitate, ecologice, pline de vitamine, proteine si grasimi bune) cu un praf de sare marina si un varf de cutit de oregano uscat. Ungeti o tigaie cu ulei de masline extravirgin, turnati compozitia de oua si acoperiti cu un capac. Lasati focul la minim, pentru ca omleta sa se prepare lent, sa fie bine coapta, dar sa nu se arda deloc. Cand e aproape facuta, o acoperiti cu felii de jambon de casa, afumat sau nu , cum va place, felii subtiri de branza Brie, cateva felii de rosii cherry. Presarati iar oregano uscat si puneti capacul. Lasati inca 1-2 minute, sa se topeasca putin branza, rosiile sa se inabuse usor (licopenul din rosii se activeaza la caldura!!!) si omleta sa capete o aroma fantastica de la jambonul afumat si oregano.
 
Se lasa sa se raceasca putin si se serveste calduta. Aceasta omleta este suficienta pentru 2-4 persoane. Se recomanda servirea cu salata proaspata si, eventual, o felie de paine integrala de vatra (daca tineti regim disociat, renuntati la paine).
 
Este un mic dejun delicios, care iti rasfata toate simturile. Nu trebuie sa abuzati prea mult sau prea des de aceste placeri, daca va doriti sa fiti supli si sanatosi.
Pofta buna si bucurati-va de tot ce e mai bun in viata ( cu masura...)! 







Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro