Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Paste Primavera


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Feluri principale / Paste / Retete ardei /
5.0 - 29 voturi










Pastele Primavera sunt o celebrare culinara  fina si eleganta a unui anotimp delicat si plin de viata si culoare. Sosul alb este foarte usor, invaluie delicat pastele si legumele si preia toate aromele. Culorile sunt pastelate, armonioase, diverse, incantatoare, la fel ca anotimpul primavara.
 
Ingrediente:
-jumatate pachet de paste de grau dur (la alegere)
-un broccoli bio
-un ardei gras rosu bio
-70 gr prosciutto cotto afumat
-un catel de usturoi
-ulei de masline
-75 ml smantana lichida light
-2 lingurite de amidon dizolvate in 50 ml lapte degresat
-oregano uscat
Broccoli se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert intr-o tigaie cu putina apa si un praf de sare. 

Amestecati din cand in cand, sa se patrunda bine pe toate partile. La foc mic, ca sa pastram broccoli al dente, adica mai tare si foarte verde, sa nu se paleasca. 

Pastele se fierb separat in apa cu putina sare.  

Cand sunt fierte pe jumatate (adica sunt inca tari), se iau cu paleta si se transfera in tigaia cu broccoli. 

Pastele vor continua sa se gateasca cu broccoli. In paralel, caliti in ulei de masline usturoiul tocat si ardeiul cubulete. 

 Amestecati des sa nu se arda deloc. Dorim sa pastram toate culorile vii, toate legumele in putere, nu prea facute, sa le simtim crocante.

Adaugati sunca tocata marunt. 

Intre timp, pastele s-au fiert in zeama de broccoli si au absorbit aproape toata apa.  

Adaugati smantana si lasati sa fiarba la foc mic 1-2 minute. 

Adaugati ardeiul calit si sunca peste paste.  


Amestecati bine. Presarati oregano uscat.

Turnati laptele in care ati dizolvat amidonul. 

Amestecati continuu la foc mic, sosul se va ingrosa. 

Lasati sa se racoreasca putin si serviti.

Arata foarte bine, miros delicios si sunt foarte gustoase. Pastele se pastreaza al dente, adica putin tari, datorita gatirii la foc mic si nu prea indelungat. 


Un gust superb, sosul ia aroma de afumatura de la prosciutto, un usor iz de usturoi si dulceata ardeilor. Este excelent! Daca doriti, puteti presara deasupra parmezan ras, dar sunt ideale asa simple, sosul este suficient si sunt si mai usoare fara branza.

Incercati-le si nu veti regreta!
Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro