Paste Primavera


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Feluri principale / Paste / Retete ardei /



5.0 - 29 voturi




pastele primavera sunt o celebrare culinara  fina si eleganta a unui anotimp delicat si plin de viata si culoare. sosul alb este foarte usor, invaluie delicat pastele si legumele si preia toate aromele. culorile sunt pastelate, armonioase, diverse, incantatoare, la fel ca anotimpul primavara.
 
ingrediente:
-jumatate pachet de paste de grau dur (la alegere)
-un broccoli bio
-un ardei gras rosu bio
-70 gr prosciutto cotto afumat
-un catel de usturoi
-ulei de masline
-75 ml smantana lichida light
-2 lingurite de amidon dizolvate in 50 ml lapte degresat
-oregano uscat
broccoli se spala si se desface in buchetele. se pune la fiert intr-o tigaie cu putina apa si un praf de sare. 

amestecati din cand in cand, sa se patrunda bine pe toate partile. la foc mic, ca sa pastram broccoli al dente, adica mai tare si foarte verde, sa nu se paleasca. 

pastele se fierb separat in apa cu putina sare.  

cand sunt fierte pe jumatate (adica sunt inca tari), se iau cu paleta si se transfera in tigaia cu broccoli. 

pastele vor continua sa se gateasca cu broccoli. in paralel, caliti in ulei de masline usturoiul tocat si ardeiul cubulete. 

 amestecati des sa nu se arda deloc. dorim sa pastram toate culorile vii, toate legumele in putere, nu prea facute, sa le simtim crocante.

adaugati sunca tocata marunt. 

intre timp, pastele s-au fiert in zeama de broccoli si au absorbit aproape toata apa.  

adaugati smantana si lasati sa fiarba la foc mic 1-2 minute. 

adaugati ardeiul calit si sunca peste paste.  


amestecati bine. presarati oregano uscat.

turnati laptele in care ati dizolvat amidonul. 

amestecati continuu la foc mic, sosul se va ingrosa. 

lasati sa se racoreasca putin si serviti.

arata foarte bine, miros delicios si sunt foarte gustoase. pastele se pastreaza al dente, adica putin tari, datorita gatirii la foc mic si nu prea indelungat. 


un gust superb, sosul ia aroma de afumatura de la prosciutto, un usor iz de usturoi si dulceata ardeilor. este excelent! daca doriti, puteti presara deasupra parmezan ras, dar sunt ideale asa simple, sosul este suficient si sunt si mai usoare fara branza.

incercati-le si nu veti regreta!
pofta buna!