acest fel de paste este o varianta a pastelor bolognese, care se fac doar cu carne tocata. pentru cei care doresc sa adauge cat mai multe legume in dieta lor si sa obtina un fel de paste bolognese mai light, va sugeram sa incercati si aceasta varianta cu ciuperci. ciupercile se combina perfect cu carnea tocata de vitel si sunt o sursa foarte buna de proteine vegetale.
fierbeti pastele al dente (adica sa ramana putin tari).
cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos. se caleste o ceapa mica in putin ulei de masline, se adauga si 1-2 catei de usturoi macinati. apoi se adauga carnea tocata de vita sau vitel, se gateste pe foc mediu, amestecand continuu pana ce se albeste. acum se adauga ciupercile proapste tocate marunt, sarea, piperul si ierburi aromatice uscate (oregano, rozmarin, cimbru). se continua gatirea la foc mediu, in sucul propriu lasat de carne si ciuperci. dupa 10 minute, adaugati rosiile tocate si decojite (sau suc de rosii gros).
se fierbe inca 5 minute.
se adauga pastele al dente in tigaie si se amesteca bine cu sosul. se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna, ca sa se intrepatrunda aromele.
se servesc calde.
optional, se pot servi si cu parmezan sau mozzarella rasa pe deasupra.
pofta buna!