Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Penne cu broccoli si sos alb de branza


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Feluri principale / Paste /
5.0 - 24 voturi









Pastele cu broccoli si sos alb sunt foarte delicioase si sanatoase. Sosul alb cremos, de branza si smantana, le ofera un gust sublim, care se potriveste foarte bine cu broccoli.
 
Ingrediente:
-jumate pachet de penne de grau dur
-un broccoli mic bio, rupt in buchetele
-100 ml smantana lichida
-4 linguri crema de branza tartinabila
-optional, daca e necesar: 20 ml lapte rece si 1-2 lingurite amidon
-sare, piper, dupa gust
-optional, usturoi praf sau proaspat macinat
-optional: parmezan , cascaval sau mozzarella (rase)
 
Se fierb pastele al dente (adica sa ramana putin tari). Se adauga peste tigaia in care fierbe broccoli cu putina apa, 2 linguri de ulei de masline si un praf de sare .  

Se amesteca bine si se continua sa se gateasca impreuna 1-2 minute. 

Se adauga smantana lichida si se fierbe un minut, la foc mic. Daca folositi usturoi, adaugati-l acum, dar in cantitate mica, ca sa nu domine aroma de branza a sosului.

Se adauga crema de branza si se amesteca pana la omogenizarea sosului. Daca doriti, puteti sa striviti cateva florete de broccoli in sos, ca sa domine culoarea verde (este optional).

 

Daca sosul nu este bine legat, adaugati amidonul dizolvat in lapte si amestecati pe foc mic. Potriviti de sare si piper. Sosul se va ingrosa rapid. 

Optional, puteti sa adaugati si o lingura de parmezan razuit la final, sa amestecati pana se omogenizeaza in sos. Eu nu am folosit parmezan. 

Se servesc imediat.


Pennele umplute cu sosul cremos de branza sunt delicioase, iar broccoli se potriveste foarte bine ca gust. 

Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro