o reteta delicioasa de penne obtinuta dintr-o improvizatie. sosul rosé este foarte fin si se potriveste foarte bine cu carnea de vita si broccoli. maslinele aduc un plus de aroma, nu trebuie omise.
reteta de fata a pornit de ideea de a face o friptura de vita cu sos de rosii si masline, care este delicioasa. dar pentru ca aveam o portie de paste cu broccoli si sos alb de branza, le-am combinat si a iesit o reteta noua si deosebit de gustoasa.
ingrediente:
-200 gr carne de vita pentru friptura taiata fasiute subtiri
-100 ml suc de rosii gros sau 2-3 linguri bulion
-50 gr masline negre (am folosit kalamata bio)
-optional: 20 ml vin rosu
-150-200 gr penne fierte (sau cat doriti)
-jumate broccoli bio
- 50 ml smantana lichida
-2 linguri cu varf de crema de branza tartinabila
dupa cum am zis, aveam pennele gata preparate dupa reteta de
aici (dati click). in principiu, le-am fiert al dente, le-am amestecat cu broccoli, smantana si crema de branza.
carnea de vita fasiute am calit-o in putin ulei de masline (sau unt) amestecat cu 3 linguri de apa. am adaugat sucul de rosii si le-am fiert impreuna. daca doriti sa folositi vin rosu, il adaugati peste carne, lasati sa se evapore alcoolul si apoi puneti sucul de rosii. cand sosul a scazut, adaugati maslinele si mai lasati sa fiarba 2 minute.
se adauga pennele cu broccoli si sos alb peste tigaia cu vita.
se amesteca usor, la foc mic, sa se omogenizeze sosul, care va deveni rosé. se potriveste de sare si piper. optional, puteti adauga oregano uscat.
se servesc calde.
sunt foarte gustoase.
pofta buna!