Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Penne integrale cu vinete, dovlecei si ciuperci fripte


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete vegetariene / Feluri principale / Retete de post / Paste / Retete vinete /
5.0 - 24 voturi












O masa de post trebuie sa fie echilibrata, pentru ca altfel organismul incepe sa resimta carentele alimentare si isi incet-incet isi pierde energia. De aceea alimentele trebuie combinate corect si echilibrat, pentru ca si in cadrul unui regim vegetarian putem sa gasim surse din toate principiile nutritive necesare functionarii optime a organismului.
Pastele integrale sunt surse excelente de carbohidratil lenti, care dau energie timp indelungat, fara a forta pancresul. Legumele sunt pline de vitamine si minerale, maslinele, uleiul extravirgin sunt surse valoroase de grasimi mononesaturate, sanatoase si care nu doar ca nu ingrasa, dar si ajuta la scaderea colesterolului, prevenind astfel multe boli cardiace. Ciupercile sunt surse naturale de proteine vegetale, foarte usor asimilabile, extrem de necesar refacerii celulare.
Bucataria mediteraneeana este rapida si foarte sanatoasa, ideala pentru un post de vara.
Astazi avem o reteta de inspiratie italiana, la care am adus si cateva "fripturi" de ciuperci aromatizate cu usturoi. Delicios!
Vinetele se taie cubulete si se presara cu sare. Se lasa la scurs 30 de minute, apoi se spala si se storc , ca sa iasa zeama amaruie. Daca stiti ca aveti vinete dulci, atunci puteti sa sariti peste acest pas si doar le taiati cuburi.
Se calesc in putin ulei de masline legumele: vinete, dovlecei zucchini, ardei, usturoi.


Se adauga sare, piper, dupa gust. Se adauga 400 gr rosii pasate, se presara oregano si se lasa sa fiarba la foc mic. Licopenul din rosii se activeaza prin coacere si este si mai eficient, ajutand si mai bine organismul in lupta cu diverse boli.


Pastele integrale se fierb al dente si apoi se scurg.



Se adauga peste legume.


Se amesteca si se lasa sa mai fiarba in sucul de legume cateva minute. Se adauga masline negre, dupa preferinta. Ideal este sa puneti cat mai putine, doar de aroma, pentru ca au multe calorii.


Daca doriti picant, adaugati fulgi de peperoncino.


Se lasa sa se racoreasca putin si se servesc caldute, ca sa se simta mai bine aroma legumelor. La final, adaugati busuioc tocat si amestecati. Eu am pus un busuioc special, mov. Il veti vedea la prezentare.
Cat timp se racoresc, se prepara "fripturile" . Le-am numit asa deoarece feliile de ciuperci preparate ca mai jos au exact aroma de friptura. Veti vedea :)
Se taie ciupercile in felii. Se incinge o tigaie, se pune putin ulei de masline si se adauga cateva felii de usturoi, ca sa aromatizeze uleiul.


Se adauga feliile de ciuperci, se lasa cateva secunde si apoi se salta tigaia sau se amesteca rapid. Se presara sare, piper, oregano.


Focul se mentine foarte mare, ciupercile sa nu inceapa sa elimine lichid.


Se frig foarte repede si sunt gata. Nu le lasati mai mult, pentru ca vor elimina tot lichidul si se vor strange. Cand sunt colorate sunt gata.


Se aseaza pastele intr-o farfurie adanca. Se decoreaza cu felii de ciuperci.


Busuiocul se adauga si deasupra, tocat sau intreg. Daca aveti busuioc inflorit, rupeti varfurile si decorati cu ele platourile de servire.



Busuiocul mov inflorit este o raritate, are o aroma de busuioc piperat.


O cina perfecta, alaturi de un pahar de vin rosu, natural. Si ne mai miram de ce traiesc altii mai mult, mai bine si mai fericiti :) ?!
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro