pieptul de curcan este un aliment foarte bogata in proteina si aproape fara grasimi, ceea ce il face ideal in cadrul unei diete sanatoase. este friptura preferata a sportivilor si a celor ce isi doresc o silueta fina si armonioasa chiar si la varste mai inaintate.
pentru ca este fara grasimi, multi il ocolesc, considerandu-l o carne fada, dar metoda de pregatire la capac, la foc mediu, in stil mediteraneean, cu multe condimente si foarte putin ulei de masline extravirgin, il transforma intr-o delicioasa friptura aromata si suculenta.
pieptul de curcan se dezoseaza si se depieliteaza, indepartand orice urma de grasime. se presara cu condimente si se lasa la frigider cateva ore (se poate si o noapte). amestecul de condimente este foarte important, el va da aroma finala. se combina sare marina nerafinata cu seminte de fenicul, putin ghimbir macinat, coaja rasa de lamaie, boabe de coriandru, seminte de telina, menta uscata si cardamon verde. se rasnesc sau se zdrobesc intr-un mojar si amestecul obtinut se presara peste feliile de piept de curcan. cine doreste picant, adauga si boia iute la amestecul de condimente.
se pun pe tigaia unsa cu ulei de masline dupa o ora de la scoaterea din frigider. se lasa un minut la foc marit pe o parte, apoi se intorc si se mai lasa un minut. se reduce focul spre mediu si se pune capacul, dupa 5-6 minute sunt gata.
se servesc atat calde, cat si reci, cu salate asortate de legume proaspete.
pofta buna!