Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Piept de rata cu sos de coacaze negre


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete rata / Top 10 / Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi











Rata cu sos de coacaze negre este o reteta traditionala frantuzeasca, despre care nu pot sa va spun decat atat: "va veti indragosti de ea irecuperabil!"
Este un preparat rafinat, elegant, care respecta tipologia bucatariei frantuzesti. Cu siguranta nu veti da gres daca veti alege sa faceti piept de rata in sos de coacaze negre pentru o cina romantica. O portie este suficienta pentru doua persoane, intrucat aceasta mancare este destinata sa va rasfete, nu sa va sature (mai ramane loc si de desert, ca doar e o cina romantica).
Cine descopera "la cuisine francaise" ramane cucerit pe viata. Este gastronomia cea mai fina, senzuala si seducatoare. Este un joc magic de culoare, gust si pasiune.

Ingrediente:
-un piept de rata (cca. 350 gr)
-125 gr coacaze negre proaspete
-120 ml vin rosu
-2 linguri otet de vin rosu
-2 linguri lichior de coacaze negre ("creme de cassis")
-4 linguri de miere
-condimente: piper, anason (optional), ardei iute.


Mai intai tineti cateva minute rata in apa cu o lingura de otet de vin rosu si cateva boabe de anason.


Apoi spalati carnea, crestati pielita si grasimea in cateva locuri. Presarati sare, piper aromatizat cu coaja de portocala (macinati piperul si amestecati-l cu coaja de portocala), paprika pe partea cu pielita.


Presarati condimente intr-o farfurie, puneti pieptul cu partea necondimentata in jos si rotiti-l in asa fel incat sa "adune" toate condimentele din farfurie.


Dati rata la frigider pentru 2 ore sa se marineze.


Intre timp faceri sosul de coacaze. Puneti mierea intr-o tigaie si lasati-o sa fiarba cateva clocote.


Adaugati vinul, otetul si lichiorul si lasati sa fiarba.


Spalati coacazele si scurgeti-le.


Adaugati trei sferturi din coacaze in sos si fierbeti-le si pe ele cateva minute la foc mic.


Cand s-au inrosit si inmuiat bine, opriti focul.


Turnati sosul de coacaze negre intr-un blender si mixati bine.


Strecurati sosul obtinut inapoi in cratita.


Cand e gata rata, veti incalzi doar sosul impreuna cu celelalte coacaze.


Prajiti pieptul de rata in putin ulei de masline, mai intai cu pielita in jos. Mentineti capacul peste tigaie in timpul prajirii.


Dupa cca. 5-6 minute ,la foc moderat, intoarceti pieptul.


Mai mentineti inca 5 minute asa.


Intoarceti iar cu pielita in jos, sa se rumeasca mai bine.


E gata cand e frumos rumenita crusta.


Intre timp incalziti sosul cu celelalte coacaze fara sa le fierbeti.


Scoateti carnea pe un platou si feliati-o.


Aranjati feliile cat mai decorativ si stropiti-le din belsug cu sos.


Se serveste fierbinte.


Se poate decora cu salata verde, folosita si ca garnitura.


Si acum o portie in farfurie:


In sectiune se vede ca e facuta mediu:


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro